Prošlogodišnja pobednica Evrosonga protiv bojkota nadmetanja u Tel Avivu

Izvor: Beta, 29.Apr.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošlogodišnja pobednica Evrosonga protiv bojkota nadmetanja u Tel Avivu

Izraelska pevačica Neta Barzilai, pobednica na prošlogodišnjem nadmetanju za pesmu Evrovizije, izjasnila se danas protiv poziva na bojkot ovogodišnjeg takmičenja u Tel Avivu.Ona je grupi stranih novinara rekla da je Evrovizija osnovana nakon Drugog svetskog rata kao "festival svetlosti", da se isceli iskidani kontinent, dodavši da je bojkot svetlosti širenje tame.Neta Barzilai je sa pesmom "Toy" omogućila Izraelu da bude domaćin Evrosonga u maju 2019. godine.Medjutim, oni koji podržavaju medjunarodni pokret bojkota, prestanka finansiranja i sankcija Izraela apeluju na umetnike da odustanu od ovogodišnjeg nadmetanja zbog izraelske politike prema Palestincima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bojkot Evrovizije je širenje tame"

Izvor: B92, 29.Apr.2019

Izraelska pevačica Neta Barzilai, pobednica na prošlogodišnjem nadmetanju za pesmu Evrovizije, izjasnila se danas protiv poziva na bojkot ovogodišnjeg takmičenja u Tel Avivu...Ona je grupi stranih novinara rekla da je Evrovizija osnovana nakon Drugog svetskog rata kao "festival svetlosti", da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.