Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na Evrosong 2020

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na "Evrosong 2020"

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na "Pesmi Evrovizije" u Holandiji 2020. godine, i raspisala javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju, saopšteno je iz RTS.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine.

Kako se navodi u saopštenju, u cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje "Pesma Evrovizije 2020", koje će biti održano 12, 14. i 16. maja 2020. godine u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Roterdam je u neizvesnoj trci sa Mastrihtom izabran za domaćina 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope.

Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2020" obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju - muzičkom festivalu.

Ako od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju, dodaje se u saopštenju RTS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS raspisuje javni konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Srbiju na „Evroviziji“

Izvor: Danas, 30.Avg.2019

Radiotelevizija Srbije (RTS) potvrdila je učešće na "Pesmi Evrovizije" u Holandiji 2020. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju koje se održava u Roterdamu. Članak RTS raspisuje javni konkurs za izbor pesme...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.