Na pesmi Evrovizije i dvojica Nišlija (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Maj.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pesmi Evrovizije i dvojica Nišlija (VIDEO)

Na 60. takmičenju za pesmu Evrovizije koje se ove godine održava u Beču, Srbiju predstavlja mlada Bojana Stamenov sa pesmom “Beauty never lies”. U direktnom prenosu na nacionalnom javnom servisu od 21 sat. Ove godine imamo još jedan razlog više da navijamo za srpske predstvanike na 60. “Eurosongu”.
Među četiri vokala koja će večeras u finalu „Evrovizije“ u Beču u pesmi „Beauty Never Lies“ pratiti srpsku predstavnicu Bojanu Stamenov su i dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Nišlija – Marko Nikolić i Oliver Katić.
Oliver Katić se bavi pevanjem, a pored toga je i kantautor. Osnovao je u Nišu školu pevanja, a priprema i prvi autorski album. Studirao je opersko pevanje na Fakultetu umetnosti u Nišu, a školovao se i na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu. Javnosti je postao poznat nakon nastupa u serijalu “Ja imam talenat” i nastupa na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na „Evroviziji“ 2010. godine.
Marko Nikolić, je u Nišu završio nižu i srednju muzičku školu i zatim u Gracu diplomirao na Odseku za džez u solo pevanje. U Beč se preselio 2002. godine i svira 7 instrumenata.
Osim dvojice Nišlija, večeras će uz Bojanu Stamenov nastupiti i Saška Janković koja je bila prateći vokal Milanu Stankoviću i Sanja Bogosavljević koja je pevala sa Marijom Šerifović kao jedna od „Beauty Queens“.
Evo još nekih zanimljivosti sa ovogodišnje “Evrovizije! Sve kladionice na tron pobednika uveliko su stavile predsednika Švedske, dok su odmah iz njega predstavnici Finske, Španije, Italije i Estonije. Ljutu borbu među prvih pet predviđaju i Rusima, ali i Australijancima, koji prvi put ove godine učestvuju na „Evrosongu“.
Na jubilarnom 60. takmičenju za pesmu Evrovizije naša predstavnica poneće odevnu kombinaciju koju je za ovu priliku specijalno dizajnirao Igor Todorović, naš ugledni modni dizajner, koji je zadužen za oblačenje premijera Aleksandra Vučića.

Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Eurosong 2015: Počelo veliko finale! 27 država se bori za pobedu! VIDEO

Izvor: Svet plus, 23.Maj.2015

Za pobedu na 60. Eurosongu 2015 ove godine boriće se 27 države, a među njima je Bojana Stamenov, koja na ovogodišnjem takmičenju predstavlja Srbiju pesmom "Beauty Never Lies"...Još jedno veliko finale spektakularnog Eurosong takmičenja je počelo. 27 zemalja ove godine pokušaće da svojim sjajnim...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.