Evrovizija nam je važna zbog odnosa sa EU?

Izvor: B92, 23.Nov.2013, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrovizija nam je važna zbog odnosa sa EU?

Srpsko udruženje fanova Evrovizije (OGAE), član evropske organizacije za praćenje i popularizaciju Evrovizije, saopštilo je 23.novembra da je sa nevericom i velikim žaljenjem primilo informaciju o odustajanju Srbije od učešća na Evroviziji u Danskoj naredne godine.

Udruženje OGAE Srbija je pokrenulo peticiju na "Fejsbuku" kojom poziva građane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da im se pridruže u nastojanju da Srbiju odvedu na Pesmu Evrovizije 2014. u Kopenhagen.

Kako se navodi u saopštenju, Evrovizija je odavno prestala da bude samo takmičenje javnih servisa i prerasla je u manifestaciju od državnog značaja i interesa.

Udruženje smatra da je obaveza Srbije da učestvuje na Pesmi Evrovizije, jer je na tom takmičenju imala više uspeha nego na mnogim drugim poljima i da zato država mora da pomogne RTS-u da se pošalje srpski predstavnik u Dansku.

U saopštenju se ističe da kao domaćini jedne Evrovizije imamo posebnu obavezu da učestvujemo, a iz ranijih iskustava zna se da sredstva koja su potrebna, sa kotizacijom za učešće, ne prelaze 100.000 evra.

Udruženje smatra da bi Srbija odustajanjem otvorila vrata da se Kosovo prijavi na Pesmu Evrovizije, što i pokušava nekoliko prethodnih godina, a to bi državi izazvalo velike probleme.

Pesma Evrovozije traje već 58 godina, i iz godine u godinu prijavljuje se sve veći broj zemalja. To je jedan od najgledanijih televizijskih formata na svetu, sa više od 100 miliona gledalaca.

"Upravo sada, kada kao država težimo priključenju Evropskoj uniji i čekamo datum za početak pristupnih pregovora, imamo još veću obavezu da učestvujemo u formatu koji upravo ta ista Evropa smatra svojim velikim dostignućem", istaknuto je u saopštenju.

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu iz finansijskih razloga, odlučio je 22. novembra Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Šta vi mislite o odluci RTS-a da ove godine ne šalje predstavnika Srbije na Evroviziju?

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrovizija nam je važna zbog odnosa sa EU?

Izvor: B92, 23.Nov.2013

Srpsko udruženje fanova Evrovizije (OGAE), član evropske organizacije za praćenje i popularizaciju Evrovizije, saopštilo je 23.novembra da je sa nevericom i velikim žaljenjem primilo informaciju o odustajanju Srbije od učešća na Evroviziji u Danskoj naredne godine...Udruženje OGAE Srbija je...

Nastavak na B92...

Udruženje fanova Evrovizije OGAE protiv odustajanja Srbije

Izvor: Kurir, 23.Nov.2013

Udruženje OGAE Srbija je pokrenulo peticiju na "Fejsbuku" kojom poziva građane da mu se pridruže u nastojanju da Srbiju odvedu na Pesmu Evrovizije 2014. u Kopenhagen..BEOGRAD - Srpsko udruženje fanova Evrovizije (OGAE), član evropske organizacije za praćenje i popularizaciju Pesme Evrovizije, saopštilo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.