Devojke iz grupe Hurricane nastupile u specijalnom izdanju Evrovizije uz SNAŽNU poruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2020, 22:47

Devojke iz grupe Hurricane nastupile u specijalnom izdanju Evrovizije uz SNAŽNU poruku

Zablistale i u ovim uslovima.

Pandemija koronavirusa je ove godine poremetila brojne planove i manifestacije, a jedna od njih je i "Evrovizija". Umesto evropske smotre pesme u Roterdamu, danas, 16. maja, kada je bilo zakazano finale 65. nadmetanja, održave se specijalna revijalna emisija "Eurovision: Europe Shine a Light", kao zamenski program umesto otkazanog Evrosonga i to iz studija u holandskom gradu Hilversumu.

Emisija se emituje u 45 država i na 46 emitera, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domaćini programa su nesuđeni voditelji ovogodišnje Evrovizije: Edsilija Rombli, Šantal Janzen i Jan Smit, a srpske predstavnice su devojke iz grupe "Hurricane".

Članice grupe su poslale jaku poruku svima.

- Trebalo bi da se fokusiramo na lepe stvari, da učimo nove jezike, na primer, da radimo na sebi. Ostanite kod kuće, posvetite se vašim najmilijima, budite dobro! - poručile su devojke iz "Hurricane"-a, dok su svi imali prilike da vide deo njihovog nastupa sa "Beovizije", ali i njih u kućnom izdanju, dok se opuštaju uz hranu i knjige.

U sklopu ovog programa nastupaju i četiri nekadašnja pobednika, te jedna vicešampionka iz prethodne dve evrovizijske dekade. Ranije objavljenim izvođačima: Eleni Paparizu (Grčka 2005), Eldaru Gasimovu i Nigar Džamal (Azerbejdžan 2011), našoj Mariji Šerifović (2007) i Eleni Fureiri (Kipar 2018), pridružiće se i Mons Selmerlev iz Švedske (2015); njih petoro, razume se, podsećaju gledaoce na svoje slavne evrovizijske pesme.

Učesnici programa su i članovi Roterdamske filharmonije, kao i jutjuberka Niki Tutorijals i britanski evrovizijski komentator Grejem Norton, sa posebnim uključenjima u program.

Još jedan bitan segment je i onaj u kome će biti obasjane kulturne znamenitosti iz sve 41 države prijavljene za 2020. godinu. Segment će nositi naziv "Europe Shine a Landmark" (Evropa obasjava obeležja) i za sada je poznato da će u sklopu njega biti prikazani: Litvansko nacionalno pozorište opere i baleta u Vilnjusu, čuveni briselski Atomijum, kao i atinski Akropolj.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VIDEO: Emisija iz skoro praznog studija umesto finala Pesme Evrovizije

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2020, 08:48

Umesto finala Pesme Evrovizije, koje je otkazano zbog epidemije korona virusa, organizatori su napravili dvosatni šou nazvan "Eurovision: Europe Shine A Light" koji je sinoć emitovan u više od 40 zemalja...Naglašavajući uticaj korona virusa, emisija je počela montažom snimaka pustih ulica evropskih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.