Crnogorski pevač na Evroviziji se izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski pevač na Evroviziji se izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom

Predstavnik Crne Gore na Evroviziji Vanja Radovanović izvinio se večeras zbog šale na račun dece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju.

Od Radovanovićeve šale ogradilo se i rukovodstvo Radio Televizije Crne Gore (RTCG), kvalifikujući je kao neprihvatljivu i neumesnu.

Crnogorski pevač je na konferenciji za štampu, na kojoj se predstavljao novinarima upitan da ispriča šalu, rakao : "Znate šta slepa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i gluva deca dobijaju za Božić? Rak“, rekao je Radovanović.

Radovanović je rekao da je njegova šala neukusna i neumesna i da se “najiskrenije izvinjava” svima koje je uvredio.

"Šalu sam, pre svega, loše interpretirao. Njen autor je komičar Riki Džervejs i odnosi se na decu s kancerom. Ja sam čovek koji ima dvoje dece i bolna iskustva sa bolestima poput kancera i nikada se ne bih šalio na uvredljiv način s tim, da bih bilo koga povredio", kazao je Radovanović, a preneli su podgorički mediji.

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović ocenio je šalu predstavnika Crne Gore na Eurosongu kao neprihvatljivu i poručio da novinari, urednici i rukovodstvo RTCG ne žele da umanje taj događaj, niti dele takve vrednosti.

“Ovo što smo videli je neumesno, neprimereno, neprihvatljivo i ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa. Žalim zbog toga i nadam se da će Vanja Radovanović, koga znam kao korektnog i vaspitanog čoveka, naći način da objasni ovu situaciju i da se odredi prema svemu tome", rekao je Mićunović.

Radovanovićevu izjavu su osudili i mnogi putem društvenih mreža.

On je večeras nastupio u okviru druge, polufinalne večeri Eurosonga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Crnogorski predstavnik na "Evroviziji" se IZVINIO zbog NEUMESNE ŠALE na račun dece sa invaliditetom

Izvor: Blic, 11.Maj.2018, 06:47

Predstavnik Crne Gore na Evroviziji Vanja Radovanović izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, održanoj uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.