Za rubriku Verovali, ili ne! Kad ovo vidimo, debakl Orlića sad je još bolniji!

Izvor: Sportske.net, 21.Jul.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za rubriku ''Verovali, ili ne''! Kad ovo vidimo, debakl ''Orlića'' sad je još bolniji!

Ovo istovremeno mnogo govori i o sistemu takmičenja na Evropskom U20 prvenstvu.

Mlada (U20) reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Izraelu kao 15-plasirana posle današnje pobede nad Letonijom, ali joj ova pobeda nije nikakva uteha s obzirom da je naš nacionalni tim ispao u  evropsku ''B'' diviziju.

Totalni sunovrat počeo je senzacionalnim porazom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od Velike Britanije u osmini finala (72:77). Srbija je u osminu finala stigla kao prvoplasirana u svojoj grupi, Velika Britanija kao poslednjeplasirana u svojoj, bez ijedne pobede do meča sa Srbijom.

Ako nije najjasnije kako se Velika Britanija uopšte našla u nokaut fazi takmičenja, podsetićemo da su sve ekipe učesnice, bez obzira na plasman u grupi izborile pravo na učešće u drugoj fazi.

A da poraz od Velike Britanije bude još drastičniji i bolniji za selekciju Olivera Popovića, dovoljno je da pogledamo rezultate Britanaca posle trijumfa nad ''Orlićima''.

U četvrtfinalu ih je Nemačka deklasirala sa 81:56, a onda u razigravanju od 5. do 8. mesta, Velika Britanija je izgubila od Turske sa 104:87, pa danas i od Hrvatske (82:63).

Kada saberemo ukupan učinak Velike Britanije i Srbije na ovom Evropskom prvenstvu, dolazimo do neverovatnog podatka.

Računajući i mečeve u grupnoj fazi, Srbija je ostvarila tri pobede i četiri poraza, a Velika Britanija jednu pobedu i šest poraza. Velika Britanija je sa tim učinkom završila na osmom mestu, a Srbija na 15, uz ispadanje u ''B'' diviziju!

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.