ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Ako Orlovi prođu rival će im biti HRVATSKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Ako Orlovi prođu rival će im biti HRVATSKA!

Takmičenje se održava od 12. juna do 12. jula

Meč veka smeši nam se na Evropskom prvenstvu 2020. Na današnjem žrebu grupa za kontinentalno takmičenje koje je održano u Bukureštu, odlučeno je da fudbalska reprezentacija Srbije (u slučaju prolaska baraža Lige nacija) bude u grupi "D", zajedno sa selekcijama Engleske, Hrvatske i Češke.

Sigurno da najveću pažnju privlači potencijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duel Srbije i Hrvatske, koji bi se prvi put sastali još od kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Pre toga, Orlovi su ostvarili istorijski podvig, eliminisavši tada hrvatsku selekciju na Maksimiru, u antologijskom meču koji se i danas prepričava.

Uprkos eliminaciji iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Orlovi nisu izgubili šansu da se nađu na završnom turniru Starog kontinenta. Da bi se to dogodilo, neophodno je da izabranici Ljubiše Tumbakovića u baražu Lige nacija pobede Norvešku u Oslu, a potom savladaju i boljeg iz duela Škotska - Izrael na stadionu "Rajko Mitić".

Evo kako izgledaju svi sastavi grupa na Evropskom prvenstvu 2020. godine:

Grupa A: Italija, Švajcarska, Turska, Vels

Grupa B: Danska, Belgija, Rusija, Finska

Grupa C: Holandija, Ukrajina. Austrija, Ekipa iz baraža A ili D

Grupa D: Engleska, Hrvatska, Pobednik C divizije Lige nacija (Srbija/Norveška-Škotska/Izrael), Češka

Grupa E: Španija, Švedska, Poljska, Ekipa iz baraža B

Grupa F: Francuska, Nemačka, Portugalija, Ekipa iz baraža A ili D

Кontinentalno takmičenje prvi put u istoriji će biti igrano u 12 evropskih gradova: Velika Britanija (London), Azerbejdžan (Baku), Nemačka (Minhen), Italija (Rim), Rusija (Sankt Peterburg), Danska (Kopenhagen), Mađarska (Budimpešta), Holandija (Amsterdam), Republika Irska (Dablin), Rumunija (Bukurešt), Škotska (Glazgov) i Španija (Bilbao).

Grupe će biti raspoređene po sledećim gradovima:

grupa A: Rim (Italija) i Baku (Azerbejdžan)

grupa B: Sankt Peterburg (Rusija) i Кopenhagen (Danska)

grupa C: Amsterdam (Holandija) i Bukurešt (Rumunija)

grupa D: London (Engleska) i Glazgov (Šktotska)

grupa E: Bilbao (Španija) i Dablin (R. Irska)

grupa F: Minhen (Nemačka) i Budimpešta (Mađarska)

Mečevi grupne faze biće igrani u svim gradovima, osmina finala u Кopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Dablinu, Bilbau, Budimpešti i Glazgovu, četvrtfinale će se održati u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu i Rimu, dok će se polufinale i finale igrati u Londonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Raspored Srbije na EP ako prođe baraž

Izvor: B92, 02.Dec.2019

Fudbaleri Srbije saznali su potencijalne rivale, ali i raspored mečeva na Evropskom prvenstvu ako prođu baraž...Ukoliko se plasiraju na prvo EP posle 20 godina, "Orlovi" će igrati u Grupi D sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom u Londonu i Glazgovu...Srbija prvo mora da osvoji plej-of Lige C, u polufinalu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.