Veliki preokret orlova u Zenici – Srbija u baražu za EURO

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 20:06

Veliki preokret "orlova" u Zenici – Srbija u baražu za EURO

Futsal reprezentacija Srbije savladala je Bosnu i Hercegovinu sa 3:1 u poslednjem kolu kvalifikacija i izborila baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Rival izabranicima selektora Gorana Ivančića u doigravanju biće selekcija Belorusije.

Imala je Srbija imperativ dobrog rezultata protiv domaćina, selekcije koja je već obezbedila plasman na kontinentalno takmičenje.

I na prvi pogled >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije sve krenulo kako smo se nadali, jer Bosna i Hercegovina je prva došla u vođstvo, ali posle asistencije Lazarevića i gola Rakića uhvatili smo ritam koji je na kraju rezultirao ishodom koji svi želimo.

Pršić je sa dva gola u svega nekoliko sekundi uspeo da donese potpuni preokret i sa dva gola u plusu odemo mirni na pauzu.

U nastavku meča Bosna i Hercegovina je krenula agresivnije, pokušali su Milanović i saigrači da odmah smanje vođstvo naše reprezentacije, ali dobro smo se branili. Sa nekoliko dobrih intervencija istakao se i golman Jakov Vulić.

S druge strane imali smo i mi nekoliko prilika, ali prioritet je bio sačuvati rezultat koji je Srbiji garantovao plasman u baraž i duel sa Belorusijom.

I cilj je ostvaren, Srbiji je ostao još jedan korak do plasmana na Prvenstvo Evrope, ali pre tog meča sa Belorusijom (novembar 2021) Orlove očekuje učešće na Prvenstvu sveta u Litvaniji.

Strelci: 1:0 M.Sesar 11:34, 1:1 Rakić 12:07, 1:2 Pršić 13:52, 1:3 Pršić 13:55.

Dvorana Husejin Smajlović u Zenici.

Crveni karton: Milanović (Bosna i Hercegovina) 31:28, Glić (Bosna i Hercegovina) 37:08, Lazarević (Srbija) 32:05.

Bosna i Hercegovina: Milanović, Jelić, Hrkač, Kahvedžić, Radmilović. Galić, M.Sesar, J.Sesar, Aladžić, Hršumović, S.Ivanković, Bošković, Kalajdžić, Gosto.

Srbija: Vulić, Rašić, Tomić, Pršić, Petrov. Đorđević, Aleksić, Stojčevski, Popović, Lazarević, Simić, Stojković, Milosavljević, Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSIGURAN BARAŽ ZA ORLOVE: Futsaleri Srbije u Zenici savladali Bosnu i Hercegovinu

Izvor: Kurir, 14.Apr.2021

Futsal reprezentacija Srbije osigurala je večeras baraž meč za Evropsko prvenstvo 2022. godine pošto je u Zenici pobedila selekciju Bosne i Hercegovine sa 3:1, u poslednjem meču kvalifikacija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.