Velika drama i preokret, Srbija je u finalu EP

Izvor: RTS, 24.Maj.2020, 17:07

Velika drama i preokret, Srbija je u finalu EP

Reprezentacija Srbije u video-igrici PES2020. pobedila je selekciju Rumunije u polufinalu Evropskog prvenstva. Protivnik u finalu biće bolji iz duela Francuske i Italije.
Izuzetan uspeh napravila je selekcija Srbije u virtuelnom fudbalu u igrici PES2020.

Selekcija naše zemlje, u sastavu kapiten Marko Roksić, Stefan Slavković, Filip Panić i Ranđel Mikić, prvo je eliminisala Španiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u četvrtfinalu, da bi u polufinalu, nakon preokreta i gola u poslednjem minutu, izbacila i selekciju Rumunije.
Nakon velike neizvesnosti i jedanaesteraca protiv Španije, izabranici naše reprezentacije namučili su se i protiv Rumuna. Junak plasmana u finale bio je kapiten Roksić, koji je ostvario oba trijumfa za Srbiju.
Polufinale se igralo po principu "najbolji iz tri utakmice", što je značilo da je pobednik ekipa koja prva ostvari dve pobede.
U prvom meču Rumunija je trijumfovala sa 2:1, dok je drugi susret nakon preokreta pripao Srbiji rezultatom 4:2.
Odlučujući meč počeo je ranim golom Srbije, ali je Rumunija u gotovo narednom napadu izjednačila.
Marko Roksić je u poslednjih 15-ak minuta prvog poluvremena ponovo poveo, ali i potom postigao autogol za 2:2.
U drugom delu meča gledala su se uzbuđenja pred oba gola, dve stative, a pobednika je odlučio gol u poslednjem minutu susreta, kada je virtuelnu mrežu Rumunije zatresao Mitrović.
U drugom polufinalu sastaju se izabranici selekcija Italije i Francuske.
Finalni meč, koji je planiran za oko 18.00, možete pratiti ovde.
Nagradni fond Evropskog prvenstva u PES-u 2020 iznosi 100.000 evra, pobednik će osvojiti 60.000, dok će drugoplasiranoj ekipi pripasti 20.000 manje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija u finalu Evropskog prvenstva, Mitrović heroj! (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2020

Preokret u polufinalu, za titulu s Italijanima!..Virtuelni fudbal dolazi do sve veće izražaja, pogotovo sada tokom pauze izazvane pandemijom koronavirusa...Ovog vikenda je u centru pažnje Evropsko prvenstvo u PES-u, a eSport reprezentacija Srbije danas se plasirala u finale!..Naš tim je u polufinalu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.