Srbija je šampion Evrope!

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 20:03

Srbija je šampion Evrope!

Košarkašice Srbije osvojile su Evropsko prvenstvo pobedom nad Francuskom rezultatom 63:54.

Dominantna je Srbija bila tokom većeg dela meča uz tek sporadična popuštanja.

Posle izjednačene prve četvrtine, košarkašice Srbije su u drugoj deonici zaigrale sjajno u odbrani i serijom 13:0 stigle do dvocifrene prednosti (31:18).

Sjajno je u drugom poluvremenu povukla Anderson nakon što je Valerijan Vukosavljević dovela Francusku do rezultatskog priključka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kraju prvog. U jednom trenutku bilo je i plus 18 za Srbiju.

I finiš ovog dela igre ponovo je pripao Francuskoj, koja je do odlaska na poslednji odmor prišla na osam poena zaostatka (48:40), ali je Srbija u poslednjoj četvrtini odbila svaki napad Francuskinja i mirno privela meč kraju.

Grafika: SofaScore

Srbiju je predvodila Ivon Anderson sa 18 poena (9/14), a dvocifrene su bile i Jelena Bruks sa 15 (5/13) i Sonja Vasić sa 12 poena. Vasić je svom učinku dodala i osam skokova, kao i šest asistencija.

Sa druge strane, najveće probleme Srbiji zadala je Valerijana Vukosavljević sa 15 poena.

Ovo je bio drugi put da je Srbija pobedila Francusku u finalima Evropskih prvenstava nakon 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spektakl u Kopenhagenu: Španija izbacila Hrvatsku

Izvor: B92, 28.Jun.2021, 17:02

Fudbaleri Hrvatske i Španije igraju u Kopenhagenu meč osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu...Uslovno rečeno domaćini biće bez najboljeg strelca Perišića za kog je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, dok će Lovren meč preskočiti zbog žutih kartona...Hrvatska je završila grupnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.