Srbija sporo počela, pa pregazila Rumuniju

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sporo počela, pa pregazila Rumuniju

Vaterpolisti Srbije deklasirali su Rumuniju 15:7 u utakmici drugog kola B grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Branioci zlatne medalje upisali su drugi trijumf, nakon Rusije 13:9, i pokazali ogromnu razliku u kvalitetu dve selekcije.

Tim Dejana Savića ležerno je otvorio meč, Rumuni su poveli i dobro se držali sve do finiša prve četvrtine kada su "delfini" zaigrali ozbiljnije i brzo stekli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva gola prednosti.

Do poluvremena su se Rumuni držali koliko-toliko, a onda je nastavak pokazao zašto su vaterpolisti Srbije četvorostruki uzastopni prvaci Evrope i trenutni olimpijski.

Debitant na turnir Nikola Dedović sa dva maestralna gola skrenuo je pažnju na sebe, pre nego što je šou na kraju bio rezervisan za Dušana Mandića.

Levoruki šuter Pro Reka tri puta u nizu je pogađao, među kojima je bila i efektna šrauba, i na kraju u mnogome doprineo velikoj razlici od osam golova.

Upravo je Mandić bio najefikasniji sa četiri gola, po dva su dali Dedović, Filip Filipović i Milan Aleksić, isto koliko na drugoj strani Kozmin Radu i Nikolae Oanta.

Za overu prvog mesta u grupi "delfini" će igrati protiv Holandije u nedelju sa ciljem da obezbede direktan plasman u četvrtfinale turnira. A tamo ih čeka mnogo ozbiljniji rival, Mađarska ili

Španija...

U istoj grupi, Rusija i Holandija se sastaju od 14.30.

Tok meča između Srbije i Rumunije mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.