Šik heroj Češke  majstorija sa pola terena slomila Škote

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 13:53

Šik heroj Češke " majstorija sa pola terena slomila Škote

Fudbaleri Češke pobedili su Škotsku 2:0 (1:0) u Glazgovu u utakmici D grupe Evropskog prvensva.

Heroj Čeha bio je neverovatni napadač Partik Šik sa dva gola, od kojih je jedan bio sa pola terena!

U samom finišu prvog dela i na startu drugog, fudbaler Bajer Leverkuzena je sa dva hica rastužio Škote na prvom nastupu na EP još od 1996. godine.

Prvo je odlično skočio i glavom matirao Maršala, heroja penala u baražu sa Srbijom, da bi ubrzo posle toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dao gol sa pola terena.

I tako učinio iskusnog golmana "suknjica" tragičarom.

Češka je pobedom preuzela prvo mesto D grupe, ispred Engleske koja je ranije bila bolja od Hrvatske, ali su Šik i drugovi na vrhu zbog gol razlike.

I u narednom duelu protiv Hrvatske imaće "meč loptu" za prolaz u osminu finala.

Zanimljiv susret viđen je na Hempden parku, domaćin je bio borben, nadahnut, ali je zatajio u realizaciji, tačnije sjajan je bio golman Tomaš Vaclik.

Odbranio je nekoliko odličnih šansi, Hendrik je pogodio prečku, a i u par navrata su Česi imali sreće.

Na kraju je Škotskoj presudio Šik sa dva sjajna gola i izbio na čelo liste strelaca turnira, zajedno sa Romeluom Lukakuom.

Takođe, nekada velika nada češkog fudbala utkala je svoje ime u istoriju jer je Šik dao gol sa tačno 49,7 metara i to je najveća razdaljina igrača koji je dao pogodak još od 1980. godine.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.