Bledo na kraju, Srbija ubedljivo poražena od Francuske

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bledo na kraju, Srbija ubedljivo poražena od Francuske

Rukometašice Srbije su u poslednjem meču u drugoj fazi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj poražene od reprezentacije domaćina sa ubedljivih 38:28.

Očekivalo se da bi ovo mogao biti meč odluke u pokušaju da se osvoji treće mesto u grupi, koje bi vodilo u razigravanje za petu poziciju, ali ništa od toga.

Već uoči početka meča sa Francuskinjama, bilo je jasno da Srbija nema ni teoretske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šanse da se bori za peto mesto na turniru, tako da je i to svakako uticalo na igru našeg tima.

Francuska, aktuelni svetski šampion, dokazala je klasu. U svakom pogledu su bile bolje od izabranica selektora Ljubomira Obradovića i na kraju su zasluženo slavile ubedljivu pobedu.

Nema sumnje da su naše igračice želele da ostave dobar utisak na kraju protiv renomiranog protivnika, u dobrom delu meča su to i uspele, ali na žalost, nije bilo više snage za bolji rezultat.

Gotovo 27 minuta u prvom poluvremenu, Srbija je bila u igri, držala se sa Francuskom.

U tom periodu domaćin je imao dva gola prednosti, potom je bilo nerešeno, pa su naše devojke bile i u prednosti, ali posle 14:14 došlo je do velikog pada koncentracije i Francuska je brzim golovima stekla četiri gola prednosti na poluvremenu (18:14).

U nastavku, nove greške i Francuska je to umela da kazni. Postepeno su povećavale prednost koja je stigla do maksimalnih 11 golova u finišu susreta, koji je na kraju završen rezultatom 38:28.

Previše primljenih golova, koji su plod grešaka u napadu i brzih kontri domaćina, lekcije su koje će morati da se nauče.

U našem timu, istakla se mlada Jovana Kovačević sa pet golova, dok je kod Francuskinja najbolja bila Nze Minko sa devet golova.

Na kraju, Srbija je takmičenje u Grupi I završila kao poslednja, šestoplasirana sa dva boda koja je prenela iz grupne faze.

Sve detalje utakmice mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.