Dva lica Srbije, ipak pobeda nad Francuskom!

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva lica Srbije, ipak pobeda nad Francuskom!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u trećem kolu Evropskog prvenstva savladala nacionalni tim Francuske sa 3:1, po setovima 25:19, 25:13, 17:25, 25:23.

Srbija je uspela da sačuva maksimalan rezultat u Grupi A i zauzima prvu poziciju sa sve tri pobede.

Selektor srpske ekipe Zoran Terzić je odlučio da pruži šansu i rezervnim igračicama, koje su izgubile treći set, ali su uspele da naprave preokret u četvrtom i spreče potpuno izjednačenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iako su aktuelne svetske i evropske šampionke loše ušle u meč, uspele su da dostignu svoj ritam igre i da osvoje prvi set sa 25:19.

Ekipa Francuske je imala vođstvo od 6:1, 11:6 i 18:14, ali su potom proigrale Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Bjanka Buša i Brankica Mihajlović i uspele da naprave preokret.

Drugi set je protekao u mnogo lakšem ritmu za Srbiju i okončan je rezultatom 25:13, posle čega je Terzić odlučio da "promeša karte".

Na terenu se našla kombinovana postava, koja je nastavila sa dobrom igrom, ali nije uspela da okonča set, već je dozvolila protivnicama da serijom od 10:0 produže meč.

U četvrtom setu je Francuska imala bolji ritam, gotovo sve vreme je bila u prednosti, ali su četiri vezana poena u finišu meča dovela Srbiju do vođstva, koje je na kraju pretvoreno u konačnu pobedu.

Najefikasnije u srpskom timu su bile Tijana Bošković i Brankica Mihajlović sa po 14 poena, Bjanka Buša i Maja Aleksić su dodale po 10, a Ana Bjelica je meč završila sa poenom manje.

Na drugoj strani je odličnu partiju pružila Lusil Žikel sa 12 poena, Odet Ndoje i Amanda Silv su dodale po osam, a Elena Kazot je upisala sedam poena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.