Tri medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu u plesu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu u plesu

Srpska plesna reprezentacija osvojila je tri medalje na Evropskom prvenstvu u savremenoj igri i jazz plesu koje se održalo u Rusiji od 10 do 15. oktobra 2018.

Plesna reprezentacija Srbije vratila se sa Evropskog prvenstva u savremenoj igri i jazz plesu koje se ove godine održalo u Rusiji, u Sankt Peterburgu, u organizaciji IDO-a (International Dance Organization). Ovaj put, našu reprezentaciju činile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su tri plesačice iz dva beogradska kluba - Nina Vukić i Maša Janjuševic iz plesnog studija "Ris" i Đurđina Ivanković iz kluba "Dance Factory".

U kategoriji dece, Maša Janjušević našla se dva puta na postolju i ponela titule šampiona Evrope u savremenoj igri, kao i vicešampiona u jazz densu. Đurđina Ivanković ponela je titulu vicešampiona Evrope u savremenoj igri, dok je Nina Vukić, prošlogodišnja dvostruka prvakinja u kategoriji dece, nastupala prvi put u starijoj, juniorskoj kategoriji, i u konkurenciji od preko 30 plesača našla se na sjajnom šestom mestu.

- Veoma smo ponosni na sve naše plesačice koje su još jednom pokazale da ples ne zna za granice i da smo veoma talentovana nacija kako za ples, tako i za mnoge druge sportove. Konkurencija je bila velika, što se i očekuje od takmičenja ovog kalibra, što uspeh naših devojčica čini još većim. Na žalost, budući da ceo put i učešće na takmičenju sami finansiramo, nije bilo mogućnosti da se veći broj naših sjajnih plesača predstavi na ovom prvenstvu, ali smo ipak, i u ovako skromnom sastavu, pokazali zavidan kvalitet koji nudi srpska plesna scena i vratili se kući sa tri medalje oko vrata - rekla je Tamara Popović, kapiten srpske plesne reprezentacije u Rusiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Plesna reprezentacija Srbije osvojila tri medalje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018

Plesna reprezentacija Srbije osvojila je tri medalje na Evropskom prvenstvu u savremenoj igri i jazz plesu u Sankt Peterburgu, u Rusiji...U reprezentaciji Srbije bile su tri plesačice iz dva beogradska kluba - Nina Vukić i Maša Janjušević iz plesnog studija "Ris" i Đurđina Ivanković iz kluba...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.