Tako je pričao selektor Portugala: Ne bih voleo Srbiju

Izvor: Mondo, 02.Dec.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tako je pričao selektor Portugala: Ne bih voleo Srbiju

"Tri puta sam igrao protiv Srbije...", prisetio se Fernando Santoš pred žreb grupne faze Mundijala u Rusiji, kada nije izvukao "orlove". Ali jeste ih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo...

Srbija i Portugal - ponovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Čak treći put u ovom veku...

U prethodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dva pohoda nismo imali uspeha, zabeležili smo po dva remija i poraza, a "društvo" će nam u grupi "B" kvalifikacija za EURO2020 praviti i bolje rangirana Ukrajina, odnosno Litvanija i Luksemburg.

Zanimljivo je da je selektor Portugala - s kojim brani titulu prvaka "starog kontinenta" - Fernando Santoš u intervjuu za MONDO "prizvao" ponovno ukrštanje sa "orlovima".

U razgovoru sa kolumnistom našeg portala Nebojšom Petrovićem kazao je da ne bi voleo da dobije Srbiju u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji - i ta želja mu se ispunila - ali, je na žrebu samo godina kasnije ponovo spojen sa reprezentacijom naše zemlje.

Podsetite se te izjave, a pročitajte i čitav intervju koji je i dalje aktuelan.

"Tri puta sam igrao protiv Srbije. Jednom u prijateljskoj utakmici kao selektor Grčke i dva puta u kvalifikacijama sa Portugalom. Sve to vreme pitao sam se kako je moguće da tim sa toliko sjajnih pojedinaca nije učesnik velikih takmičenja. Tehnički i fizički besprekorni, a uvek vam nešto fali", rekao je tada selektor Portugala.

Foto: MN Press Poslednji meč Srbija i Portugal su odigrali u Humskoj 2015. godine i gosti su slavili 2:1. Selektor Srbije je tada bio Radovan Ćurčić, a crvene kartone su dobili Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

"Skoro sam o tome razgovarao sa svojim prijateljem Zoranom Filipovićem. Bilo je mnogo važno da se kvalifikujete na Svetsko prvenstvo jer zaista posedujete talenat. Imali ste jako teške utakmice u kvalifikacijama. Ako me pitate da li bih voleo Srbiju u istoj grupi, reći ću Vam najiskrenije - ne. Ali, ako budemo zajedno, borićemo se svim silama da vam zagorčamo život. Kao što će i Srbija ući sa željom da Portugalu pokvari planove. Matić je fudbaler koji je u Benfiki doživeo ogroman napredak. Klasična 'šestica' koja razmišlja i kreira. Drugačiji od svih drugih na terenu. Gledao sam ga na poslednjoj utakmici Junajteda, on je taj koji prvi izlazi sa loptom i osmišlja akciju. Ali, Srbija nije samo Matić. Imate plejadu mladih igrača koji su svetski šampioni u svom uzrastu. Ako taj neosporni potencijal uklope u taktičke zamisli selektora, možete čudo da napravite".

Koliko se njegovo mišljenje o reprezentaciji Srbije promenilo u prethodnih godinu dana? Videćemo veoma brzo...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Santoš: Znamo Srbiju dobro, sjajni su to igrači

Izvor: B92, 02.Dec.2018

Fernando Santoš, selektor Portugala, pohvalno je pričao o reprezentaciji Srbije nakon žreba za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo..."Izbegli smo Nemačku ili je Nemčačka izbegla nas.. Zaključak je da ne igramo s Nemačkom i stoga smo u lakškoj grupi, ali to nije tačno. Tu je Srbija, poznajemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.