TRAŽI SE TUMBAKOVIĆEV NASLEDNIK: Srbija dobija novog selektora! Kokeza zvao SLAVNOG trenera, ODBIO da preuzme Orlove

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 10:27

TRAŽI SE TUMBAKOVIĆEV NASLEDNIK: Srbija dobija novog selektora! Kokeza zvao SLAVNOG trenera, ODBIO da preuzme Orlove

Posle kraha u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza ponudio je Arsenu Vengeru (72) mesto selektora nacionalnog tima, ali je, kako prenosi "Informer", francuski stručnjak to odbio!

Kokeza je preko posrednika stupio u kontakt sa legendarnim menadžerom Arsenala, ali je dobio odgovor da Venger u ovom trenutku nije zainteresovan da sedne na klupu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Orlova.

- Kokezi se dopao predlog jednog od saradnika iz sportskog sektora da bude angažovan stranac na mestu selektora, ali je insistirao da to bude neko čiji bi dolazak izazvao divljenje javnosti. On ne bi žalio novac da dovede inostranog stručnjaka, ali isključivo nekog iz samog krema evropskog fudbala. Bio bi spreman da obori rekord kad je reč o selektorskoj plati, a dosad je u Srbiji najviše zarađivao pokojni Radomir Antić, koji je posle izborenog plasmana na SP 2010. dobio ugovor na 1,2 miliona evra godišnje - prenosi "Informer".

Uprkos najboljoj želji rukovodstva FSS, Venger je saopštio da u ovom trenutku ne razmišlja o povratku na trenersku klupu.

- Francuz je u 72. godini i odavno je prošao trenerski vrhunac. Posle dve godine pauze veliko je pitanje da li je uopšte više zainteresovan da se vraća fudbalu. Venger se lepo izrazio o srpskim igračima i reprezentaciji, zna da imamo mlad i vrlo perspektivan tim, za koji veruje da mu je mesto na sledećem Mundijalu. Ipak, ljubazno je odbio da baš on pokuša da odvede "orlove" u Katar - piše u daljem tekstu.

Potpredsednik FSS Marko Pantelić i direktor Vladimir Matijašević narednih dana pregovaraće sa kandidatima koje su prethodnih dana predstavili predsedniku Kokezi kao potencijalne naslednike Ljubiše Tumbakovića. Najbliži klupi u ovom trenutku je Vladan Milojević, trener Al Ahlija iz Saudijske Arabije.

- Jedan deo rukovodstva FSS bi najviše voleo kad bi Veljko Paunović pristao da preuzme ekipu, jer okosnicu tima čine momci s kojima je on osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. Ipak, realnije je da to bude Vladan Milojević - kaže izvor "Informera".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.