Srpkinje blistale na startu EP, Čehinje lak zalogaj

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje blistale na startu EP, Čehinje lak zalogaj

Odbojkašice Srbije pobedile su Češku (25:22, 25:16, 25:23) na startu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji PO taktovima korektora Tijane Bošković je Srbija iskomponovala prvu slavljeničku pesmu na Evropskom prvenstvu. Zvuk ubitačnog servisa Brankice Mihajlović bio je kao zvono spasa u kriznim trenucima, a Jovana Stevanović i Stefana Veljković su već na startu uhvatile ritam za >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << igranku bez prestanka do medalje. Uvodni meč A grupe protiv Češke u Azerbejdžanu doneo je recept za sve ostale susrete na kojima će bronzane devojke sa prošlog EP probati da polete do toliko željenog zlata - 3:0 (25:22, 25:16, 25:23). Meč drugog kola u Gendžiju naše dame igraju već u subotu (18.00) protiv Holandije, dok je u nedelju(15.00) na programu duel sa Belgijom. PObedniku grupe će biti olakšan put do završnice, jer će igrati od četvrtfinala, a drugi i treći od osmine. Zato izabranice Zorana Terzića nisu želele da prepuste rivalkama ni počasni set. U prvom su hvatale zalet, ali u drugom je olimpijski vicešampion demonstrirao razliku u kvalitetu. Pročitajte još: NAPAD NA ZLATO: Srpkinje protiv Češke na startu EPIpak, olako dobijeni drugi period igre ih je opustio, meč kao da je već bio završen za njih tada, pa su Čehinje u trećem povele sa 15:10. Tek što su Srpkinje napravile preokret i stigle do 17:17, usledio je novi pad. Treći set je izmicao (17:20), bilo je potrebno da se neko razgoropadi, a učinio je to - selektor našeg tima. Terzić je očitao lekciju pulenkama na tajm-autu i dame su odmah zaigrale bolje, čvršće u bloku, sigurnije na servisu. Mihajlovićeva i Buša, koju je šef stručnog štaba gurnuo u vatru u pravom trenutku, poremetile su prijem Čehinja i ubrzo je Srbija imala dve meč-lopte. Prvu su propustile, ali surova levica Tijane Bošković sevnula je u ključnom trenutku na 24:23, pa su olimpijske vicešampionke konačno zaigrale pobedonosni ples. Sjajni korektor našeg tima upisao je 22 poena i najavio blistav šampionat. Kao i ostale naše dame, glatkim trijumfom na otvaranju nadmetanja koje se održava u Azerbejdžanu i Gruziji. Pročitajte još: Jovana Stevanović: Ekipa vredna milion dolara, nadamo se zlatu!SRBIJA - ČEŠKA 3:0 DVORANA: "Gojgol olimpijski kompleks". Gledalaca: 2.000. Sudije: Olivijer Žili (Francuska) i Peter Sabo (Mađarska). SRBIJA: Buša, Živković 1, Popović, Malešević 4, Mihajlović 7, Mirković, Veljković 13, Pušić, Bjelica, Stevanović 8, Rašić, Bošković 22, Milenković, Blagojević. ČEŠKA: Kosaniova 6, Kohutova, Kocmanova 14, Nahmilnerova 2, Purčartova 5, Valkova, Dostalova, Mlejnkova 2, Struškova 5, Havelkova 3, Vankova, Vinkurova 1, Kojdova, Toufarova 1. Po setovima: 25:22, 25:16, 25:23.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Odbojkašice Srbije na startu EP bolje od Češke

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2017

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspješno je startovala na prvenstvu Evrope koje se održava u Gruziji i Azerbejdžanu, pošto je danas u 1. kolu D grupe savladala Češku 3:0 (25:22, 25:16, 25:23)...Izabranice selektora Zorana Terzića u drugom kolu igraće protiv Holandije, sutra od 18 sati,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.