Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2020, 13:19

Srbija u drugom šeširu evro kvalifikacija

Rukometaši čekaju žreb 16. juna

Kroz iglene uši provukli su se rukometaši Srbije u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo. A, na njemu su se posle propisno obrukali.

Sada su Orlovi na novom početku, sa novim selektorom Tonijem Đeronom, a prva akcija će im biti nove kvalifikacije za EP. Evropska rukometna federacija je odredila šešire za žreb koji će se održati 16. juna i Srbija je dobila mesto u drugom šeširu.

S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na to da će na EP ići po dve najbolje selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam grupa, Srbija ima realne šanse da se nađe na kontinentalnoj smotri, koja će se od 13. do 30. septembra 2022. igrati u Mađarskoj i Slovačkoj.

EHF je napravio ovakvu podelu:

Prvi šešir – Norveška, Švedska, Danska, Nemačka, Francuska, Slovenija, Češka, Island.

Drugi šešir – Austrija, Belorusija, Portugalija, S. Makedonija, Srbija, Rusija, Crna Gora, Holandija.

Treći šešir – Švajcarska, Litvanija, Rumunija, BiH, Ukrajina, Letonija, Poljska, Belgija.

Četvrti šešir – Finska, Italija, Turska, Izrael, Estonija, Grčka, tzv. Kosovo, Farska Ostrva.

Dve zemlje domaćini, Mađarska i Slovačka, kao i dve najbolje selekcije sa poslednjeg EP, Španija i Hrvatska, direktno su se plasirale na naredni šampionat.

Žreb za kvalifikacione grupe će se održati 16. juna u Beču, a prve utakmice će se igrati 4. i 5. novembra.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Reprezentacija BiH pred žrijeb za EP u trećem šeširu, Srbija u drugom

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2020

Rukometna reprezentacija BiH je u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine saopštila je danas Evropska rukometna federacija navodeći da je žrijeb na programu 16. juna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.