Izvor: RTS, 27.Sep.2022, 18:36

Srbija u Oslu napada A Ligu nacija (20.45, RTS1)

Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Norveške u gostima igra poslednji meč u ovom ciklusu B Lige nacija. Pobeda u Oslu garantuje plasman u elitni rang takmičenja, ali i učešće u baražu za naredno Evropsko prvenstvo, kao i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za kontinentalni šampionat. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a od 20.45, kretanje rezultata pratite na našem portalu.
Posle pet odigranih utakmica u Četvrtoj grupi B Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacija, fudbaleri Srbije došli su u situaciju da im u Oslu igra samo pobeda - a onda donosi trostruku korist.

Ukoliko savladaju ekipu od koje su doživeli jedini poraz u ovom ciklusu (u Beogradu Norvežani slavili 1:0), "orlovi" će zauzeti prvo mesto u grupi, koje garantuje plasman u A Ligu nacija, u kojoj se takmiče najkvalitetnije evropske selekcije.
Ali, to nije sve. Prvo mesto u grupi donelo bi i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za naredni kontinentalni šampionat, ali i dodatni put ka turniru u slučaju neuspeha u istim.
Očigledno, ulog je veliki, a to znaju i "orlovi" predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je najavio ofanzivnu igru svog tima i na "Uleval" stadionu u Oslu.

Srbija ni ovog puta neće biti kompletna, pošto u sastavu opet nema Milenkovića, Rajkovića i Ristića, ali ni Sergeja Milinković-Savića, koji je protiv Švedske zaradio žuti karton i automatsku suspenziju.
"Orlovi" su odradili poslednji trening pred meč, a raduje vest da se najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović oporavio od povrede dobijene u meču protiv Švedske, u kojoj je zabeležio het-trik, pa će biti na raspolaganju selektoru za meč u Oslu.
Srpski fudbaleri prošetali su prestonicom Norveške, a onda odradili i sada već tradicionalno razgibavanje u centru grada.

Treba dodati da je meč na "Uleval" stadionu i jedna od poslednjih provera srpskog tima pred Mundijal u Kataru koji počinje krajem novembra.
Meč u Oslu igra se od 20.45 uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije, dok kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika pobeda "orlova" u Oslu, Vlahović i Mitrović vode u A Ligu nacija

Izvor: RTS, 27.Sep.2022

. Fudbaleri Srbije savladali su kao gosti selekciju Norveške 2:0 i osvojili prvo mesto u Četvrtoj grupi B Lige nacija. Vlahović i Mitrović doneli "orlovima" plasman u A ligu, ali i dodatni put ka Evropskom prvenstvu.

Nastavak na RTS...

Oslo ponovo srećno za "orlove", Srbija će igrati sa najboljima

Izvor: RTS, 27.Sep.2022

Pobedom od 2:0 protiv Norveške u Oslu, fudbaleri Srbije ostvarili su plasman u A Ligu nacija. Pored toga, golovi Vlahovića i Mitrovića obezbedili su i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali i dodatni put ka kontinentalnom šampionata. "Orlovi" pokazali zavidnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.