Srbija sa šest predstavnika na EP u rvanju za mlade

Izvor: B92, 06.Mar.2022, 12:24

Srbija sa šest predstavnika na EP u rvanju za mlade

Najbolje srpske rvače do 23 godine očekuje prvi veliki izazov u 2022, odnosno učešće na Evropskom prvenstvu.

Ono je na programu od 7. marta, a domaćin će biti bugarski grad Plovdiv.

Srbiju će predstavljati šestoro takmičara: Branko Kovačević (82 kg, Radnički), Aleksa Ilić (77 kg, Radnički), Mario Vuković (87 kg, Senta), Aleksandar Simović (97 kg, Kragujevac) u grčko-rimskom stilu, odnosno Viktor Voinović (70 kg) u slobodnom stilu.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ženskoj konkurenciji boje Srbije će braniti Ana Fabijan (62 kg, Potisje).

Posle visinskih priprema, zatim rada u Poreču, učešća na Svetskom kupu u Sofiji, srpski reprezentativci završne pripreme odradili su u Bugarskoj, gde su za sparing partnere imali domaće takmičare i selekciju Rumunije.

"Odlično se osećam. Povrede su nas na sreću zaobišle i

mislim da smo dobro izbrusili formu za Evropsko prvenstvo. Pripreme su zaista bile izvanredne. Imali smo maksimalne uslove", izjavio je Branko Kovačević, glavni kandidat za osvajanje jednog odličja, koji je na minulom Svetskom prvenstvu prošlog novembra osvojio bronzanu medalju.

Na U23 šampionatu Evrope učestvovaće više od 350 takmičara, a prvenstvo će proteći bez rvača iz Rusije i Belorusije kojima nije dozvoljeno učešće, dok Ukrajinaca neće biti zbog vojnih sukoba u toj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.