Srbija sa igračem manje odolela Španiji – za plej-of Evropskog prvenstva!

Izvor: B92, 23.Maj.2022, 18:43

Srbija sa igračem manje odolela Španiji – za plej-of Evropskog prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina remizirala je sa Španijom (1:1) i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Orlići" su Grupu C završili na drugom mestu iz Španaca sa pet osvojenih bodova, odnosno dva remija i pobedom.

Iza njih završili su Belgija sa četiri i Turska sa nula bodova, nakon što su Belgijanci u međusobnom susretu trijumfovali sa 3:1, što je bilo nedovoljno za prolaz.

Španija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o čemu najbolje govori statistika.

"Crvena furija" je imala 68 odsto poseda lopte uz osam šuteva naspram svega dva, ali je rezultat bio 0:0.

Izabranici Đulena Gerera konačno su uspeli da probiju bedem u Srbije u 76. minutu kada je strelac bio Mela, a "Orlićima" nije bilo svejedno jer im je poraz donosio mogućnost ispadanja sa EP.

Da situacija bude još lošija, usledio je crveni karton, odnosno drugi žuti, koj je u 78. minutu dobio Jovan Mijatović.

A, onda...

Penal za Srbiju koji realizuje napadač Vojvodine Jovan Milošević i odvodi Srbiju u četvrtfinale EP, što je najbolji rezultat za U17 kategoriju u poslednjih 20 godina. Ovo je bio Miloševićev treći gol na prvenstvu u isto toliko mečeva.

Srbija će protivnika u četvrtfinalu saznati u četvrtak uveče kada se odigraju mečevi Grupe D, a najverovatniji rival je selekcija Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.