Srbija potopila Crnu Goru za treće uzastopno evropsko zlato

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2016, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija potopila Crnu Goru za treće uzastopno evropsko zlato

Vaterpolisti Srbije su prvaci Evrope. Oni su u finalnom meču Beogradu pobedili Crnu Goru sa 10:8.

Vaterpolo reprezentacija Srbije treći put zaredom postala je prvak Evrope, pošto je večeras u Beogradu pobedila selekciju Crne Gore sa 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).

Srbija je u prepunoj Kombank areni pred 16.000 gledalaca, što je novi evropski rekord, pobedili velikog rivala i postala po sedmi put prvak Starog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontinenta.

Vaterpolo klasik obilovao je sa puno velike borbe, neizvesnosti i sjajnih poteza, ali su izabranici Dejana Savića u četvrtoj deonici slomili otpor gostiju i prigrabili pehar šampiona.

Vaterpolisti Crne Gore bolje su otvorili duel, iskoristili svoja prva dva napada preko Vukčevića i Ivovića, dok je Srbija imala problema u realizaciji sa igračem više. Aleksić je smanjio prednost, ali su gosti i iz trećeg udarca bili efikasni za 3:1, strelac Nikola Janović.

Brzo su srpski igrači zaboravili nervoznu deonicu, pa su za samo minut igre došli do egala (3:3). Razbranio se golman Mitrović, ali Srbija je opet loše koristila igrača više, pa čak i dva.

Prečka i stativa sprečile su Srbiju da preokrene, što je Crna Gora znala da kazni na suprotnoj strani golom bivšeg vaterpoliste Partizana Radovića, za minimalno vođstvo posle prvog poluvremena (4:3).

U nastavku se borba još više rasplamsala, igralo se veoma čvrsto sa obe strane, Darko Brguljan nije dopuštao Srbiji da preokrene rezultat, pa se uoči poslednjih osam minuta otišlo sa egalom (6:6).

Branilac trofeja konačno je uspeo da preokrene i povede prvi put na meču sedam minuta pre kraja novim drugim golom Ćuka, a Crna Gora je sve teže tražila put za mreži.

Činilo se da je Srbija završila posao kada je povela 9:6, ali ovaj duel nije mogao da prođe bez drame. Crnogorci su se vratili iz "mrtvih" sa dva brza pogotka, ali je Aleksić stavio tačku na trijumf "delfina" i slavlje je moglo da počne.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Šćepanović.

Vaterpolistima su upućene brojne čestitke.



Doček od 21 čas

Grad Beograd i Vaterpolo savez Srbije organizovaće večeras oko 21 čas svečani doček srpskih vaterpolista na balkonu Skupštine grada, najavila je Gradska uprava.

Kako se navodi, prethodno će na platou ispred gradske skupštine biti postavljen video-bim preko koga će građani moći da prate finale.

Pored vaterpolista, na balkonu Starog dvora pojaviće se i šest učenika Matematičke gimnazije koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA BIH CRNADAK: Navijaćemo za Srbiju

Izvor: Kurir, 23.Jan.2016

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak pristustvovaće danas popodne u Beogradu finalu Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Crne Gore gde će, kako kaže, navijati za Srbiju...On je ocenio da je Evropsko prvrenstvo u Beogradu još jedan veliki organizacioni uspeh Srbije koja posle ministarskog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.