Izvor: RTS, 19.Sep.2021, 19:24

Odbojkaši Srbije bez energije, Poljska ubedljivo do bronze na Evropskom prvenstvu

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u meču za treće mesto poraženi u Katovicama od Poljske 3:0 (25:22, 25:16, 25:22). Domaća ekipa, nošena podrškom navijača, imala više snage i koncentracije i lakše nego što se očekivalo ostvarila trijumf.
Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se oporave od teške utakmice i poraza od Italije u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskog prvenstva, pa su i u meču za treće mesto doživeli poraz od Poljske 3:0.

Poljska je bila bolji rival u sva tri dela igre, dok je Srbija samo u prvom i trećem uspela da pruži nešto jači otpor, ali nedovoljano za osvajanje seta.
Poljska je u sva tri seta dolazila do početne prednosti, "orlovi" sve vreme jurili rezultat, a to protiv domaće ekipe, koja je imala podršku više od 10.000 navijača u dvorani u Katovicama, jednostavno nije bilo moguće nadoknaditi.
Pokušao je selektor Slobodan Kovač da promenama promeni ritam igre, ali ulasci Luburića, Krsmanovića, Todorovića, na kraju i Petrića nisu doneli željeni rezultat.
Srbija je tako propustila priliku da dođe do devete bronzane medalje na evropskim šampionatima, dok je Poljska četvrti put osvojila treće mesto u Evropi.
U velikom finalu sastaju se Slovenija i Italija, a direktan prenos tog meča je na Drugom programu RTS-a od 20.30. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.