Srbi uzdanice reprezentacije Austrije na EP

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 12:03

Srbi uzdanice reprezentacije Austrije na EP

Fudbaleri srpskog porekla uzdanica su reprezentacije Austrije, koju je izabrao selektor Nemac Franko Foda za nastupanje na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Foda je objavio imena 30 igrača na koje računa za ovo veliko takmičenje na starom kontinentu.

Tako se u nacionalnom timu nalaze Aleksandar Dragović koji za reprezentaciju Austrije ima 89 nastupa, Marko Arnautović sa 87 nastupa i Saša Kalajdžić koji je jesenas u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazao da je zaslužio mesto medju najboljima.

U nacionalni tim Foda nije pozvao Cicana Stankovića, koji je u kvalifikacijama bio standardni golman reprezentacije, već se oslonja na druge čuvare mreže.

Inače, Foda se oslanja pre svega na austrijske fudbalere koji igraju u inostarnstvu, većinom u Nemačkoj, dok je u nacionalni tim pozvao svega tri igrača iz austrijske Bundeslige.

Reprezentacija Austrije pripreme počinje 27.maja u banji Bad Tacmansdorf, gde će ostati do 1.juna, nakon čega će Foda odabrati konačni kadar za Evropsko prvenstvo, u kojem sigurno mesto ima srpska trojka.

Zatim je planirano da reprezentacija 2. juna u Midlzborou odigra prijateljsku utakmicu sa Engleskom, a 6. juna u Beču je zakazana generalna proba za „Euro“ protiv Slovačke.

Zatim je predvidjeno da reprezentacija od 8. juna boravi u posebnom kampu u Zeldu u Tirolu odakle će se preko Inzbruka uputiti na Evrospko prvenstvo.

Prvu utakmicu u C grupi reprezentacija Austrije igra 13. juna u Bukureštu protiv Severne Makedonije,, nakon toga 17.juna u Amsterdamu protiv Holandije, a poslednji meč grupe igra 21.juna u Bukureštu protiv Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.