Izvor: RTS, 19.Sep.2021, 13:06

Slovenija i Italija u borbi za evropsko zlato (20.30, RTS2)

Odbojkaši Slovenije i Italije igraju u Katovicama finalni meč na Evropskom prvenstvu. Slovenci su, pomalo iznenađujuće, u polufinalu eliminisali domaćina Poljsku, dok je Italija bila bolja od branioca titule - selekciju Srbije. Finale je na programu u 20.30, direktan prenos je na Drugom programu RTS-a.
Ekipe Slovenije i Italije zasluženo su se našle u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskog prvenstva i u dvorani u Katovicama boriće se za zlatnu medalju.

Slovenija je treći put u najvažnijem meču, posle 2015. i 2019. godine, dok se Italija bori za sedmo zlato na kontinentalnim šampionatima u istoriji.
Slovenci su, pomalo iznenađujuće, u polufinalu savladali domaću selekciju Poljske, čime su ponovili podvig od pre dve godine u Parizu.
Italija igra odličan turnir, izabranici Ferdinanda De Đorđija pobedili su u svih osam mečeva, a pritom izgubili samo tri seta.
U polufinalu su sa 3:1 savladali Srbiju, branioca tirule, pa u finalu važe za favorite.
Prethodno će se, od 17.30 (RTS1), Srbija i Poljska boriti za bronzanu medalju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Italija nakon preokreta do evropskog zlata

Izvor: RTS, 19.Sep.2021

. Odbojkaši Italije savladali su selekciju Slovenije sa 3:2 u setovima u finalu Evropskog prvenstva u Katovicama u Poljskoj. Italija je tako došla do sedmog zlata na EP.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.