Izvor: MozzartSport.com, 04.Sep.2020, 18:18

Skupi kiksevi ostavili Orliće bez plasmana na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Selekcija Ilije Stolice odigrala sa 2:2 u Letoniji

Mlada reprezentacija Letonije osvojila je tri boda u šest kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo, od čega čak dva protiv Srbije, pa je jasno da je selekcija Ilije Stolice napravila previše kikseva u ovom kvalifikacionom ciklusu, koju su je na kraju koštali plasmana na završni turnir. Orlići su odigrali 2:2 u Jelgavi protiv poslednjeplasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << selekcije u grupi 5, pa su ostali na trećem mestu sa dva boda manje, ali i dve utakmice više od drugoplasirane Poljske, odnosno čak šest bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Rusiju - 2:2 (0:2).

Posle svega viđenog u drugom poluvremenu Srbija je zaslužila da dođe do sva tri boda, jer je propustila veliki broj izrazitih šansi, ali je ostalo nejasno zbog čega je igra u prvih 45 minuta bila gotovo katastrofajna. Letonci su poveli golom Kristapsa Liepe u sedmom minutu, a već u 16. Marko Rezga je doveo domaćina u vođstvo. Orlići su uspeli potpuno da se oporave na pauzi, smanjili su rezultat preko Mašovića posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, a već u 66. bilo je 2:2 zahvaljujući pogotku Luke Adžića sa penala.

Stolica je u finišu utakmice bacio sve svoje adute u napad, ređale su se prilike pred golom Kudrjavcevsa, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Samo u nadoknadi vremena reprezentacija Srbije uspela je da promaši tri odlične prilike. Stuparević je gađao preko prečke, dok je Šehovićev pokušaj uspeo da zaustavi protivnički golman. U međuvremenu, posle velike gužve u petercu domaćina zatresla se i stativa letonskog gola.

Prvom golu Letonije kumovala je greška Marka Ilića, koji je napravio lošu procenu prilikom pokušaja da izboksuje loptu, što je kazno kapiten Letonije Liepa. Taj trenutak je u potpunosti ostavio Orliće bez samopouzdanja, a domaćinu dao vetar u Lleđa, pa je ubrzo prednost Letonije duplirana. Zelenkovs je u direktnom duelu prevario Kamenovića, a potom na pravom mestu pronašao Marka Regžu i Ilić je ponovo vadio loptu iz svoje mreže.

USKORO OPŠIRNIJE...

LETONIJA – SRBIJA 2:2 (2:0)

Liepa 7, Regža 16 – Mašović 49, Adžić 65p

LETONIJA (4-2-3-1): Kudrjavcevs – Minkevič, Spruds, Litvinskis, Birka – Saveljevs (od 90. Ozolins), Liepa – Grinbergs (od 74. Kirs), Zelenkovs, Tonisevs – Regža (od 63. Kokins).

SRBIJA: M. Ilić - Marković (od 46. Vlalukin), Mašović, Kamenović, Šehović - Nikolić (od 46. I. Ilić), Nišić (od 81. Gavrić), Birmančević - Adžić (od 81. L. Ilić), Čumić (od 88. Živojinović), Stuparević.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Skupi kiksevi ostavili Orliće bez plasmana na Evropsko prvenstvo

Izvor: MozzartSport.com, 04.Sep.2020

Selekcija Ilije Stolice odigrala sa 2:2 u Letoniji..Mlada reprezentacija Letonije osvojila je tri boda u šest kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo, od čega čak dva protiv Srbije, pa je jasno da je selekcija Ilije Stolice napravila previše kikseva u ovom kvalifikacionom ciklusu, koju su...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.