SRBIJA NA KROVU EVROPE: Jedan od najvećih uspeha Orlova u istoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 18:54

SRBIJA NA KROVU EVROPE: Jedan od najvećih uspeha Orlova u istoriji

Savladana Francuska u odlučujućem meču.

Prošlo je tačno osam godina od istorijskog uspeha srpskog fudbala. Na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Litvaniji, Srbija je 1.avgusta 2013. godine ostvarila rezultat koji ostaje zlatnim slovima. U finalnom meču naša reprezentacija je bila bolja od Francuske i slavila sa 1:0 golom Andrije Lukovića u 57. minutu.

A post shared by Football >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

U grupi na Evropskom prvenstvu "orlići" su pobedili Tursku (2:1), Gruziju (1:0) i remizirali sa Francuskom (1:1). U polufinalu je viđena prava drama, rival je bio Portugal, a zahvaljujući golu Mijata Gaćinovića u finišu meča, odluka o finalisti je pala posle izvođenja jedanaesteraca. I bili smo  bolji, a Mitrović, Gaćinović, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković i ostali članovi selekcije, dobili su priliku da posle meča sa Francuskom uđu u zlatne knjige srpskog fudbala.

Lil je iznenađujuće uzeo titulu ispred PSŽ-a prošle sezone, pa Sveci večeras (20.00) u Superkupu Francuske imaju veliki motiv da se osvete - kvota na trijumf PSŽ-a je 1,95, na Lil 4,00, a na iks 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lil - PSŽ.

Finalna utakmica je bila više neizvesna, nego atraktivna za gledanje. Igralo se tvrdo, uz mnogo borbe, velikog respekta prema rivalu, samim tim i sa malo prilika za gol. U prvom poluvremenu dve najbolje su propustili Žan za Francusku i Mitrović za Srbiju.

Nastavak je doneo malo više vatre, koju je rasplamsao Andrija Luković golom u 57. minutu. Izborio se Aleksandar Mitrović za poziciju, odigrao povratnu loptu pravo na nogu zahuktalog Lukovića, kojem srce nije zaigralo – 1:0. Naleti „trikolora“ posle toga nisu više vredni pomena. Maestralni Predrag Rajković je sve odbranio, sve lopte pokupio, zatvorio sve prilaze golu. I slavlje je moglo da počne.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda kanadska teniserka Eženi Bušar
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.