Rusija i Francuska u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Francuska u finalu Evropskog prvenstva

Ženske rukometne reprezentacije Rusije i Francuske igraće za zlatnu medalju u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Ruskinje su bile bolje od Rumunije 28:22 (16:15), dok je domaćin savladao Holandiju 27:21 (12:11).
Ruskinje je do plasmana u finale predvodila Ana Vjakireva koja je osam od ukupno 13 golova postigla u prvom poluvremenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kod Rumunki najefikasnija je bila Ana Marija Dragut sa četiri gola.

Ruskinjama je ovo drugo finale Evropskog prvenstva, nakon što su 2006. poražene od Norveške.
U borbi za zlatnu medalju tim Rusije igraće selekcije domaćina, Francuske koja je u drugom polufinalnom duelu nadigrala Holandiju 27:21. Finalni meč igra se u nedelju od 17:30 časova.
Peto mesto je osvojila Norveška pobedom nad Švedskom 38:29.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EP: Rusija i Francuska igraju za zlato

Izvor: B92, 14.Dec.2018

Rukometašice Rusije i Francuske igraće u meču za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj...Ruskinje su rutinski savladale Rumunke rezultatom 28:22 u drugom meču dana...Prethodno je Norveška bila ubedljiva protiv Švedske i tim rezultatom osvojila peto mesto na Evropskom prvenstvu...Kod...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.