Poraz rukometašica Srbije od Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz rukometašica Srbije od Rusije

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije 25:29 (13:16) u prvom kolu glavne faze takmičenja na EP 2018, ali i pored toga zadržala je šanse za visok plasman.

Obe reprezentacije bile su napadački raspoložene na startu duela. Dosta trčanja sa jedne i druge strane, otvorilo je puno prilika u kontranapadima, a Srbija je na isteku 10. minuta preko Katarine Krpež Šlezak povela 4:3.

Ekipe su u egalu ostale još desetak minuta, kada je ruska odbrana predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raspoloženom Anom Sedojkinom između stativa napravila seriju 5:0 koja je olimpijske šampionke odvela na 14:9 (24.). Uspeo je Ljubomir Obradović da konsoliduje redove, a posle 13:16 propuštena je šansa da se Srpkinje još više približi na odlasku u svlačionicu.

Dobro su Srpkinje otvorile drugo poluvreme, ubrzo je došla šansa za priključak do rezultata 16:18, ali su Ruskinje ponovo zagospodarile terenom. Puno lakih golova postigla je ekipa Evgenija Trefilova, pa je Obradović bio primoran da zatraži tajm-aut kod rezultata 17:22 u 42. minutu.

Nisu se predale Krpež Šlezak i drugarice, vodila se borba na svakom delu terenu, ali su Ruskinje u 51. minutu bile na istom odstojanju +5 - 22:27.

Do kraja meča, olimpijske šampionke iz Rija nisu dozvolile bilo kakvo iznenađenje..

SRBIJA: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 7, Lekić 2, Števin 2, Lavko 2, Kovačević, Nikolić, Radojević T 1, Pop Lazić 1, Radojević D 1, Vukajlović, Tomašević, Stoiljković 5, Cvijić 2, Čolić, Dmitrović

RUSIJA: Sedojkina, Trusova, Kuznjecova 2, Kočetova, Dmitrieva 7, Sen 3, Vjakireva 6, Sudakova 3, Samokina 1, Makeeva, Malašenko 2, Managarova 4, Skorobogačenko, Petrova, Frolova 1, Snopova

TABELA:

Rusija 6

Francuska 5

Švedska 3

Srbija 2

Crna Gora 2

Danska 2

Naredni meč Srbija igra sa Crnom Gorom u ponedeljak u 21.00.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.