RSV: Srbija nije klozet Evrope, selektor da se bavi sportom

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RSV: Srbija nije "klozet Evrope", selektor da se bavi sportom

Rukometni savez Vojvodine (RSV) reagovao je na izjavu selektora reprezentacije Srbije Jovice Cvetkovića i saopštio da su neprimerene reči da je Srbija "klozet Evrope". Dalje se dodaje da "ličnost selektora mora da bude primer svima i da pažljivo mora da daje izjave".
Cvetković je, pred duel sa Francuskom na Evropskom prvenstvu, izjavio da "očekuje podršku braće Hrvata sa tribina, da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bilo lepo kada smo zajedno živeli 40 godina, ali da ga ne zanima kako će reagovati nacionalisti na njegove reči i postavio pitanje da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope".

"Ako neko Srbiju naziva 'klozetom Evrope', a njen narod pokušava da klasifikuje kao slep, mali i ništavan, ne možemo ostati nemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša deca, naša mladost i lepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši", navodi se u saopštenju RSV.
Iz RSV su upitali svoju krovnu organizaciju, Rukometni savez Srbije, da li Cvetkovićeve reči predstavljaju i njihov stav.
"Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS, da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija 'klozet Evrope'? Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013. godine, da li smatraju da su svoj trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za 'klozet Evrope'."
Dalje se dodaje da "ličnost selektora mora da bude primer svima i da pažljivo mora da daje izjave".
"Selektor treba da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mesta".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.