Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 23:33

REZZIME DANA (sreda): Evropsko prvenstvo se višestruko isplaćuje, kanonada Bode Glimta

Pogledajte ko vam je 16. juna doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

ITALIJA - ŠVAJCARSKA (tip 1, kvota >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1,80) – rezultat (1:0)

Nije najjača - to svi znaju. Nije preterano ni atraktivna - i to je poznato. Ali, posle 180 minuta na Evropskom prvestvu postalo je potpuno jasno da je Italija selekcija protiv koje će se protivnici teško naigrati fudbala na ovom turniru. Nemoć koju je ispoljila Turska u prvom kolu, ponovila je Švajcarska u drugom. Sat vremena bez pokušaja da se šutne ka golu Đanluiđija Domarume, sat vremena demostracije sile na terenu rimskog Olimpika, i na kraju najbrži plasman u osminu finala na aktuelnom Evropskom prvenstvu, uz još jednu ubedljivu pobedu.

Opširnije OVDE.

FINSKA - RUSIJA (tip 2, kvota 1,80) – rezultat 0:1 (0:1)

Mnogi su bili skloni tome da potpuno ospore pobedu Finske nad indisponiranom Danskom na startu prvenstva, ali je selekcija Markua Kanerve protiv Rusije pokazala da nije nimalo naivan protivnik. Zbornaja je ipak, uprkos svim poteškoćama, stigla do zaslužene pobede i tako se izjednačila po broju bodova sa prvoplasiranom Belgijom (utakmica manje) i današnjim protivnikom.

Opširnije OVDE.

BODE - STREMSGODSET (tip 1, kvota 1,38) – rezultat 7:2 (4:0)

Bio je Bode Glimt apsolutni hit prošlogodišnjeg prvenstva, osvojio je prvu titulu u istoriji, a iako su ga napustili najvažniji igrači na četu Kjetila Knutsena se to nije odrazilo. Pripremio se Bode na život bez Filipa Sinkernagela, Petera Haugea i Kaspera Junkera, dovedene su adekvatne zamene i ponovo igra na gol više. Danas je u mreži Stremsgodseta završilo sedam lopti. sačuvao je Bode prvo mesto,a glavni protivkandidati biće mu Molde i Kristijansund.

MOLDE - SARPSBORG (tip 1, kvota 1,45) – rezultat 4:1 (0:0)

U stopu Molde prati aktuelnog šampiona. U prošlom kolu se vratio na pobedničku stazu posle dva kola u kojima je prosipao bodove, a u osmoj rundi bio je izuzetno ubedljiv. Prespavao je Molde prvo poluvreme, a u drugom uragan. Četiri gola spakovao je Molde kao od šale i pokazao da mu je malo prostora potrebno da uništi protivnika.

MATARE JUNAJTED - GOR MAIJA (tip 2, kvota 1,63) – rezultat 0:1 (0:1)

Tvrdo, ali nije bilo iznenađenja u 20. kolu kenijske Premijer lige. Makar ne u meču između Matare junajteda i Gor Maije. Četvrtoplasirani tim šampionata je slavio kao gost i opravdao ulogu favorita, ali je za dvojku zasluge poneo igrač domaće ekipe. Ogutu je u 42. minutu zatresao sopstvenu mrežu i tako ostavio svoju ekipu bez bodova.

FRAM – TROTUR (tip 1, kvota 1,20) – rezultat 5:1 (4:1)

Ništa lepše nego kad veliki favorit opravda očekivanja. Razbili su fudbaler Frama rivala na svom stadionu i smestili mu pet golova. Poveli su preko Meklagana u 15. minutu, ali su gosti uzvratili preko Hauksona samo 13 minuta kasnije. Ipak, u periodu od 30. do 45. minuta Trotur je doživeo potop. Gudjonson sa jednim i Magnuson sa dva pogotka su trasirali put domaćoj ekipi ka trijumfu, da bi svojim drugim pogotkom na startu drugog poluvremen Gudjonson postavio i konačan rezultat.

KLUB LUHAN – VIK. ARENAS (tip 1, kvota 1,83) – rezultat 1:0 (0:0)

Uspeo je Klub Luhan da dođe do trijumfa i opravda poverenje svih koji su verovali u keca. U prvom delu nije bilo golova, da bi posle četiri minuta igre u nastavku Perez doneo prednost domaćinu. Gosti nisu imali snage za izjednačenje, pa ostaju bez bodova u 14. kolu trećeg ranga argentinskog fudbala.

PRECRTANO

VOLERENGA – OD GRENLAND (tip 1, kvota 1,65) – rezultat 1:1 (1:1)

Sve bitno zbilo se u prvom poluvremenu. Ispucali su municiju Volerenga i Od Grenland do odlaska na odmor. Henrik Udal je u 11. minutu doveo domaćina u vođstvo, a Od Grenland je u najboljem trenutku stigao do izjednačenja. Pred sam odlazak na odmor. Skrivili su igrači Volerenge penal, a Mušaga Bakenga je bio precizan.

VIDAD – RENISANS (tip 1, kvota 1,25) – rezultat 0:0

Razočarao je Vidad protiv poslednjeplasiranog Renisansa. Osvajanje jednog boda na domaćem terenu veliki je kiks za Vidad, ali i pored toga prva pozicija nije ugrožena. Barem za sada. Drugoplasirana Radža Kazablanka, zakleti Vidadov neprijatelj, kasni šest bodova i ima utakmicu manje. Renisans je pokazao znake života, sakupio je četiri boda u poslednja dva kola i poboljšao je šanse za opstanak.

SPORTIVO ITALIJANO – KLAJPOLE (tip 1, kvota 2,25) – rezultat 1:1 (0:1)

Nije domaćin uspeo da opravda ulogu favorita. Nisu velike razlike između ova dva sastava, ali Sportivo je u meč ušao posle serije od sedam mečeva bez poraza. Nije završio na kolenima ni osmi vezani put, ali nije ni slavio. Gosti su poveli preko Pecanija u 33. minutu, da bi Viko u 76. minutu poravnao rezultat. Sportivo Italijano je sedmi na tabeli, dok je Klajpole pretposlednji na tabeli.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Rezzime jučerašnjeg dana (sreda): Italijani i Bode dobar odabir

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 06:51

Pogledajte ko vam je 16. juna doneo novac, a ko prodao....NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu...OVDE pogledajte kako smo mi tipovali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.