Priznanje Vazduhoplovnog saveza Bratimiru Vasiljeviću jer pojedinci kreiraju politiku sporta

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2020, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Vazduhoplovnog saveza Bratimiru Vasiljeviću jer "pojedinci kreiraju politiku sporta"

Višegradska stena u Opštini Pantelej jedno je od retkih mesta koje ispunjava mnoštvo specifičnih prirodnih uslova za letove paraglajderima, pa se prošle godine ovde održalo Predevropsko, a ove će Evropsko prvenstvo u preletu. U Vazduhoplovnom savezu Srbije smatraju da je u organizaciji izuzetan doprinos dao predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, jer "pojedinci kreiraju politiku sporta", pa su mu dodelili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svoje Specijalno priznanje.

Po drugi put u poslednje dve godine u Vazduhoplovnom savezu Srbije su odali priznanje Vasiljeviću, a predsednik ovog saveza Labud Bulatović kaže da su i on i gradonačelnik Niša Darko Bulatović uradili mnogo za vazduhoplovni sport, ali i da će tek uraditi. I Vasiljević među sportistima; foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Živimo u takvom vremenu da pojedinci kreiraju odnos, da ne kažem politiku i politiku sporta i razvoj sporta. Pantelej nam je blizak zbog toga što je poletište Višegrad na teritoriji koja pripada Panteleju. Da bismo stigli do nje treba da napravimo i popravimo put - priča Bulatović.

A upravo je put do Višegradske stena godinama najveći problem pri održavanju takmičenja. On je ocenjen i kao najslabija karika u prošlogodišnjoj probi za najveću kontinentalnu smotru paraglajdera, koja se održava ovog leta, a pripreme su već počele.

Inače, Vasiljeviću je priznanje dodeljeno na ceremoniji Proglašenje najboljih sportista vazduhoplovaca za 2019. godinu, na kojoj su uručena najviša priznanja VSS-a - dve statue "Zlatni orao" u letačkoj i neletačkoj grani vazduhoplovnog sporta. Dodeljena su i priznanja najboljim sportistima u svakoj od kategorija i disciplina, specijalno priznanje Vasiljeviću i zahvalnice firmama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.