Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 19:07

Priroda se obnavlja: Publika može na Olimpiko! Na otvaranju Evropskog prvenstva 17.500 ljudi

Poznato je i koliko će navijača biti na tribinama Vemblija na finalima Liga i FA kupa

Govorilo se pre godinu dana da će siguran siguran signal za popuštanje virusa korona biti povratak publike na stadione, a ako je suditi na osnovu informacija iz Italije i Engleske tokom leta ćemo konačno moći da konstatujemo da se „priroda obnavlja“. Navijači će zaista ući na tribine. Uskoro.

U Italiji će se 11. juna kapije Olimpija otvoriti da na stadion prime zainteresovane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za otvaranje Prvenstva Evrope i meč selekcije Roberta Mančinija sa Turskom. Vlada Republike Italije odobrila je korišćenje najviše 25 procenata kapaciteta stadiona za završni turnir najjačih reprezentacija Starog kontinenta. Kao jedan od domaćina, trpela je pritiske od čelnika UEFA da navijače pusti na tribine, mesecima radila na realizaciji ideje i u utorak se saglasila da je izvodljiva.

Uz pomenuto ograničenje. S obzirom da u redovnim okolnostima Olimpiko može da primi oko 70.000 gledalaca, za mečeve Prvenstva Evrope biće dozvoljeno najviše 17.500 ljudi po susretu. Osim duela sa Turskom, Azuri 16. juna igraju sa Švajcarskom, četiri dana kasnije sa Velsom, dok je jedan četvrtfinalni meč zakazan na tom terenu 3. jula.

Paralelno sa informacijama sa Apenina, stigle su nove vesti i iz Velike Britanije. Engleske vlasti su odobrile prisustvo publike na finalu Liga kupa između Mančester Sitija i Totenhema. Na Vembliju će 25. aprila moći da bude najviše 8.000 gledalaca tako što će oba kluba dobiti po 2.000 ulaznica za svoje navijače, a preostalih 4.000 će se naći u slobodnoj prodaji.

Istovremeno je naznačeno da će na Vembliju 15. maja biti prisutno najviše 21.000 gledalaca na finalu FA kupa. Od ranije je nagovešteno da će završno kolo Premijer lige biti igrano pred očima navijača, mada nije precizirano koliko.

Mali, ohrabrujući koraci.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.