Previše oscilacija, košarkaši izgubili od Rusije!

Izvor: B92, 02.Sep.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previše oscilacija, košarkaši izgubili od Rusije!

Košarkaši Srbije poraženi su od Rusije u drugom kolu grupe D Evrobasketa, rezultatom 75:72.

Srbija je nakon trijumfa nad Letonijom na startu takmičenja odigrala mnogo slabije i nije imala šanse protiv raspoložene 'Zbornaje'.

U prvom poluvremenu nije bilo učinka Bogdana Bogdanovića, sav teret je preuzeo Boban Marjanović, da bi se bek Sakramenta probudio u nastavku meča.

Ipak, bez pratnje saigrača to je bilo malo da se šuterski raspoložen protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savlada i 'Orlovi' sada u grupi D imaju skor 1-1, kao i Letonija i Belgija. Rusija je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom posle dva odigrana kola.

Kao što su srpski reprezentativci najavili, utakmica sa Rusima bila je još napetija u odnosu na start sa Letonijom, pa je 'Zbornaja' na krilima Alekseja Šveda došla do značajnog vođstva u uvodnim trenucima meča.

Selektor Aleksandar Đorđević reagovao je uvođenjem Bobija Marjanovića koji je momentalno doneo preokret. Vezao je sedam poena, priključio mu se Lučić i 'Orlovi' su serijom 12:0 preokrenuli.

Ipak, falili su poeni Bogdana Bogdanovića, što je prvi iskoristio Voroncevič i sredinom druge deonice šutem van linije 6,75 vratio prednost Rusima.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću protivnika, a nastavak nam je doneo gotovo identičnu sliku na parketu. Bogdanović se probudio, brzo došao do dvocifrenog broja poena, ali drugi igrači nisu pomagali.

Rusi su konstantno održavali minimalnu prednost i zahvaljujući odličnom šutu van linije 6,75 je održavali do kraja. Ishod je mogao da se pretpostavi posle 30 minuta igre jer je naša selekcija postigla samo 13 poena u trećoj četvrtini.

U poslednjem minutu imali smo šansu da izborimo produžetak, ali su Milosavljević i Bogdanović to propustili sa linije za slobodna bacanja.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Boban Marjanović (6 skokova) i Bogdan Bogdanović (4 asistencije) sa po 19 poena, dok je je Vladimir Lučić dodao je 12.

Rusiju je do pobede predvodio Aleksej Šved sa 22 poena i 4 uspešna dodavanja, dok su Timofej Mozgov i Nikita Kurbanov dodali po 11, a bili su zapaženi i u reketu jer su imali 8, odnosno 7 skokova.

Nedelja je slobodan dan za Srbiju koja sledeći meč igra u ponedeljak od 20 časova sa domaćinom Turskom.

2' Srbija je dobila podbacivanje i na asistenciju Jovića, Lučić je trojkom iz ćoška otvorio utakmicu. Na drugoj strani sa distance je uzvratio Kulagin, da bi Pved sa dve trojke doneo prednost Rusima od 3:8.

3' 'Orlovi' nisu imali rešenja u napadu, Bogdanović je dodao do Kuzmića koji je šutirao posle isteka napada, a Voroncevič je to kaznio i selektor Đorđević je morao da reaguje tajm autom.

5' Nikako srpska reprezentacija nije uspevala da uhvati ritam u napadu, Jović je prejako dodao do Kuzmića i Đorđević je reagovao ubacivanjem Bobija Marjanovića. Centar Detroita probudio je ekipu, postigao sedam vezanih poena i istopio prednost rivala – 10:10.

7' Nastavili su Đorđevićevi igrači sa jakom odbranom kojom 'Zbornaji' nisu dozvoljavali da organizuju napade kao sa početka meča. S druge strane, Lučić je od Bobija preuzeo dirigentsku palicu za nastavak serije. Bogdan je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, pre nego što je Kulagin trojkom prekinuo seriju.

8' Međutim, nisu imali rešenja za fantastičnog Marjanovića koji, u svom stilu, jednom rukom, sa poludistance opet cep mrežicu – 13:17.

10' U igru se uključio kapiten Mačvan sa dve minijature, Antonov je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, a nakon trojke Kvostova prva četvrtina završena je rezultatom 21:18 za Srbiju.

1' Baš kao i na početku prve, Aleksej Šved je dominatno otvorio drugi deo igre. Četiri vezana poena za vođstvo Rusije.

3' Usledile su nove oscilacije u igri Srbije - skoro tri minuta bez poena i velika nepažnja u odbrani, koju Kurbanov kažnjava alej-upom iz auta.

5' Igralo se sa mnogo više grešaka u ovom periodu utakmice, Mačvan je uspeo da položi za izjednačenje, pre nego što je Kulagin iz ćoška bio precizan. Ipak, Gagi Milosavljević koristi "livadu" koju mu je napravio Kuzmić i polaže za 28:28.

6' U većem delu utakmice Bogdanović je organizovao napade Srbije, pa je sredinom druge deonice oduševio prisutne navijače, fenomenalnim dodavanjem za Milosavljevića, koji postiže svoj već sedmi poen. Novi član Sakramenta spojio sa obručem i Kuzmića, ali je centar Real Madrida fauliran pri šutu, posle čega je realizovao oba slobodna – 32:28.

8' Dok je Šved bio na klupi, Voroncevič je preuzeo odgovornost i dvema trojkama doneo +4 za 'Zbornaju'. Bobi je smanjio sa bacanja, ali je Ivlev uzvratio istom merom za 34:38.

10' Sastav Sergeja Bazareviča nastavio je da pravi faulove pod košem i broj poena Marjanovića samo je rastao, ali je održavao vođstvo. Ipak, u poslednjem minutu poluvremena Bobi i Jović su ukrali loptu, posle čega je novi plej Bajerna položio u kontri. Rusija je imala poslednji napad, ali je Kulagin promašio trojku i ostalo je 38:40 pred veliki odmor.

1' Drugo poluvreme počelo je lepim polaganjem Bogdanovića, što su bili njegovi prvi poeni iz igre, ali se situacija momentalno preokrenula nakon slobodnih bacanja Kurbanova.

3' Bogdanović i Jović su promašili šuteve van linije 6,75, a Šved je uspeo da pogodi. U međuvremenu su Rusi imali tri uzastopna napada tokom kojih je tehničku grešku dobila klupa Srbije.

4' Konačno trojka Bogdana, njegova prva na utakmici, zahvaljujući ofanzivnom skoku Kuzmića – 43:44.

5' Novi igrač Sakramenta je nastavio da se budi, ali Rusi nisu popuštali u napadu - Kurbanov je pogodio trojku, a onda je Šved divno pronašao usamljenog Mozgova koji lagano poentira.

7' Bogdanović je shvatio da mora da pojača u napadu, pogodio je novu trojku, ali je u sledećem napadu bio neprecizan. Ni Mačvan nije pogodio zicer i kazna je stigla u vidu trojke Šveda.

9' Gotovo svi napadi Srbije zavisili su od njega, ali je u odbrani škripalo - Kulagin koristi katastrofalnu postavku Gudurića i lagano pogađa trojku.

10' Nastavili su Rusi da "sipaju" van linije 6,75, Srbija nije imala rešenja u napadu i pred poslednjih 10 minuta imamo minus od sedam poena – 51:58.

1' Početak poslednjeg perioda kasnio je jer su se u hali u Istanbulu ugasili svi reflektori, a Srbija je odlično krenula. Zakucavanje Marjanovića, pa sjajna asistencija Bogdana za najvišeg igrača na terenu koji sa linije za slobodna bacanja smanjuje na 55:58.

2' Imao je Gudurić šansu da nastavi seriju 'Orlova', nije šutirao na vreme, a Kvostov je vratio +4 sa bacanja.

3' Gudurić je napravio treći faul od početka četvrtine, ali to nije uticalo na povratak Srbije jer se uključio i Lučić. Bobi je opet bio precizan, pre nego što je Mozgov dva puta usamljen postizao poene – 60:63.

5' Počeli su izabranici Saleta Đorđevića polako da gube konce igre, loše su pokrivali u odbrani i dozvoljavali, pre svega iz reketa da protivnici postižu poene. Po isteku petog minuta ušlo se u kontraritam jer su gotovo svi napadi seckani faulovima. Voroncevič i Šved su bili sigurni za 61:68.

7' Lučić uz faul pogađa i smanjuje na -5, ali Šved nastavlja da izmišlja poene kada god je to Rusima potrebno. Činilo se da utakmica polako klizi iz ruku naših igrača, kada je uz mnogo sreće Milosavljević doturio loptu do Kuzmića, a ovaj pod faulom doneo tri poena.

8' Ušlo se u neizvesnu završnicu, 'Orlovi' su odbranili važan napad, imali skoro čistu situaciju u sledećem, Bogdan je tražio Kuzmića, ali se našem centru lopta od noge odbila u aut. Mozgov je ekspresno kaznio na drugoj strani za 68:72.

10' Dramatičan finiš u istanbulskoj areni najavio je Bogdanović trojkom na nekih 80 sekundi do kraja. Rusi nisu iskoristili napad, u kontri je Milosavljević nekako iznudio bacanja, ali je pogodio samo jedno. Pri rezultatu 72:75 dobili smo sedam-osam sekundi da stignemo do produžetka, ali je Bogdanović promašio ključno slobodno bacanje, pa je na kraju ostalo 72:75.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.