Poznati švedski golbalista igraće za niški klub

Izvor: Megafon.co, 18.Jun.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati švedski golbalista igraće za niški klub

Poznati švedski golbalista srpskog porekla, Dženan Ajdinović, nastupaće za niški golbal tim Nais na Međunarodnom golbal turniru koji će biti održan u Nišu u subotu, 23. juna.
Dženan je rođen u Švedskoj i kao reprezentativac te zemlje nastupao je na Evropskom prvenstvu 2017. godine  kada je Švedska bila četvrta, a zbog povrede kolena propustio je Paraolimpijske igre 2016. Njegovi roditelji su iz Novog Pazara što je ovog mladića oduvek vuklo da, kako kaže, pomogne zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << svojih predaka, ali je mogućnost da obuče dres jednog tima iz Srbije prevazišla sva njegova očekivanja.
„Ono što se sada drastično menja u mojoj karijeri i u privatnom životu je velika verovatnoća da dobar deo godine provodim u Srbiji tj. u Nišu gde bih trenirao i nastupao za golbal klub Nais“, kaže Ajdinović. „U Nišu su solidni uslovi za trening, sjajni saigrači, odlični treneri, pozitivna atmosfera. Činjenica da postoji direktan let Niš –  Malme, olakšava puno moje planove.“
Dženan se u Nišu upoznao sa svojim vršnjakom Stefanom Stevanovićem, koji je predsednik golbal kluba Nais. Dvojica mladića dele istu sudbinu jer su u istom uzrastu oštetili vid, samo što je Stefan potpuno slep. Naime, Dženan je kao dvogodišnja beba imao tumor zbog čega mu je kasnije vid delimično oštećen, ali to mu nije smetalo da postigne značajne uspehe. Takođe ovaj mladić naglašava značaj toga što Fakultet sporta i fizičkog obrazovanja školuje buduće trenere golbala.
„Niški golbalisti treba da budu zahvalni DIF-u jer do pre dve godine golbal u Nišu nije ni postojao, a sada se taj sport „internacionalizuje“ zahvaljujući međunarodnom turniru“, kaže Ajdinović.
Dženan Ajdinović u trenerci golbal reprezentacije Švedske

Prema njegovim rečima, ne bi mogao da nastupa za reprezentaciju Srbije, jer je ipak Švedska zemlja koja mu je sve omogućila, međutim, to ne znači da ne može da dođe do saradnje.
„Mogući su čak i neki zajednički međunarodni projekti za koje ću se kod bitnih subjekata u Švedskoj i zauzeti. Jedno je sigurno – vrata su se otvorila i više se neće zatvoriti“, zaključuje Ajdinović.
Prvu priliku da se dokaže Ajdinović ima ovog vikenda kada se održava Međunarodni turnir u Nišu. Pored domaćina , ekipe golbal kluba Nais, na turniru će učestvovati i golbal klub Mladost iz Beograda, Sportski savez osoba sa invaliditetom Kruševca, Sportski klub Vitoša iz Sofije, JU Centar za slijepu i slabovidu decu i omladinu iz Sarajeva i Golbal klub Nikšić iz Nikšića.
Piše: Katarina Mladenović
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.