Posle više od godinu dana rukometaši Srbije se vraćaju u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2022, 13:31

Posle više od godinu dana rukometaši Srbije se vraćaju u Niš

Kao što je najavljeno, muška rukometna reprezentacija Srbije odigraće u Nišu meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti za dve godine u Nemačkoj. Ekipa Tonija Đerone ugostiće selekciju Finske u prvom kolu kvalifikacione grupe 2 u sredu, 12. oktobra od 18 sati.

Posle više od godinu dana rukometaši Srbije vraćaju se u svoju nekadašanju bazu - halu "Čair". Krajem juna gradonačelnica Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dragan Sotirovski je rekla da je Grad u pregovorima sa Rukometnim savezom Srbije da rukometaši sve svoje mečeve kao domaćini odigraju u "Čairu".

Zasad je sigurno, prema podacima sa sajta Evropske rukometne federacije, da će prvi meč u kvafikacijama odigrati u niškom hramu sportova.

Meč sa Finskom je 12. oktobra od 18 sati, a informacije o ulaznicama još nisu poznate.

Poslednji put srpski rukometaši su igrali u Nišu prošle godine kada su u prijateljskom dvomeču bili bolji od Severne Makedonije. A pre toga u decembru 2019. godine kada su pobedili Egipat.

Pored Srbije i Finske, u grupi su još Norveška i Slovačka.

Evropsko prvenstvo će biti održano u Nemačkoj od 10. do 28. januara 2024. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.