Košarkašice Srbije posle drame i produžetaka bolje od Italije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 08:52

Košarkašice Srbije posle drame i produžetaka bolje od Italije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras Italiju 86:81 (19:19, 18:20, 15:18, 22:17, 12:7) posle produžetaka na startu Evropskog prvenstva u Valensiji.

Košarkašice Srbije posle drame i velike borbe došle su do prve pobede u grupi B, a regularni deo meča završen je 74:74.

Najefiksanija u srpskom timu bila je Sonja Vasić sa 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija, Ivon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Andreson pomogla je sa 18, a Jelena Bruks je stala na 14 koševa i osam uhvaćenih lopi.

Kod Italijanki prednjačila je Sesilija Zandalasini sa 18 poena

Prvi deo meča obeležila je izjednačena borba obe ekipe, Italijanke su nametnule svoj stil igre, ali su košarkašice Srbije pratile ritam i držale egal.

Na kraju poluvremena Italija je uspela da ode na odmor sa prednošću od dva poen (39:37), a bolje su krenule i u nastavku.

Koristile su greške izabranica Marine Maljković, stekle prednost od osam poena, ali je Ana Dabović trojkom vratila Srbiju u meč, koja je u odlučujućih 10 minuta ušla sa zaostatkom od pet poena (57:52).

Poslednja deonica donela je veliku borbu, Srbija je pokušavala da stigne prednost Italije, ali nije mogla da nametne svoj ritam, što je rezultiralo da rival u jednom momentu dođe na dvocifrenu prednost (68:58).

U poslednja tri minuta poenima Krajišnik i Vasić, Srbija pravi seriju od 5:0, nakon čega su odigrale dobru odbranu, a to koristi Anderson koja je smanjila na minus tri.

Uzvratila je Italija trojkom, ali da ništa nije gotovo pokazala je kapitenka Jelena Bruks, koja pogotkom sa linije 6.75 metara ostavlja Srbiju u igri u poslednjih 60 sekundi (68:71).

U finišu je Srbija gubila 74:70, ali su brze poena postigle Vasić i Dabović za izjednačenje na 26 sekundi do kraja meča.

Imala je Vasić šut za pobedu, ali je promašila i napravivši grešku u koracima, pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta blistala je Sonja Vasić, Crvendakić i Krajišnik su bile na visini zadatka, pa Srbija na kraju došla do trijumfa.

Srbija sutra od 12 sati u drugom kolu igra protiv Grčke, koja je ranije danas izgubila od Crne Gore 70:55.

Senzacija na startu - košarkašice BiH pobedile Belgiju

Košarkašice Bosne i Hercegovine na startu Evropskog prvenstva u Španiji i Francuskoj u grupi C pobedile su danas Belgiju 70:55 (19:11, 11:17, 21:19, 19:8).

BiH, koja je na šampionatu Evrope učestvuje prvi put od 1999. godine, napravila je senzaciju i trijumfovala protiv favorita i jednog od kandidata za medalju.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Žonkel Džons sa 13 poena i 17 skokova, dok je Nikolina Babić ubacila 23.

Belgijanke je predvodila Ema Meseman sa 24 poena i 13 skokova.

Košarkašice BiH meč drugog kola igraju sutra od 12 sati protiv selekcije Turske, dok će Belgija igrati protiv Slovenije.

Prvog dana u Valensiji sastaće se još i Švedska i Slovačka od 12.00, odnosno Belorusija i Španija od 21.00 sat u grupi A.

U Strazburu prvog dana igraju od 12.00 Rusija - Češka, od 15.00 Bosna i Hercegovina - Belgija, od 18.00 Slovenija - Turska i od 20.45 Francuska - Hrvatska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.