Počela tri prvenstva u paraglajdingu - u Niš stigli piloti iz raznih zemalja

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2021, 19:57

Počela tri prvenstva u paraglajdingu - u Niš stigli piloti iz raznih zemalja

I ove godine Niš je stanica za pilote iz svih krajeva sveta, a test Evropskog prvenstva, ujedno i državno prvenstvo Srbije i Mađarske na niškim terenima trajaće sve do nedelje, 8. avgusta. Građani koji žele da posmatraju poletanje to će moći da učine na Svrljiškim planinama iznad Sićeva ili Koritniku kod Niške Banje, gde su poletišta.

Ukupno 86 pilota paraglajdera iz Srbije, Mađarske, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << drugih zemalja učestvuje na prvenstvima, a kako navode organizatori iz Vazduhoplovnog saveza Srbije, ove godine takmičenje će biti tri u jednom. Takmičenje počelo u Niškoj Banji; foto: VSS

Test za evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine na istom mestu i u istoj organizaciji, najviše državno prvenstvo Srbije i na zahtev pilota iz Mađarske i njihovog nacionalnog saveza državno prvenstvo ove zemlje - navode organizatori.

Prvi takmičarski dan počeo je danas, a zadatak koji je postavljen pilotima je prelet od Niša preko Bele Palanke do Pirota. Sve do 7. avgusta, kada je planirano proglašenje pobednika, Niš će nadletati paraglajderi.

Poletišta sa kojih će piloti svaki dan kretati u zadatke preleta su na Svrljiškim planinama iznad sela Sićeva i Koritnik brdo iznad Niške Banje. A preleti će, u zavisnosti od meteoroloških uslova, ići ka Leskovcu, Vlasotincu, Pirotu, Zaječaru, gde će i biti određeni ciljevi – gol linije na koje će sletati najbolji piloti - kažu iz Vazduhoplovnog saveza.

Niš u bojama paraglajdinga; foto: VSS Dodaju da će piloti biti praćeni najsavremenijom satelitskom tehnologijom, a publika i pratioci takmičenja mogu uživo da prate letenje i rezultate pilota za vreme trajanja takmičarskog dana putem ovog linka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.