Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 12:15

Peh za Belgijance: Kastanj završio Evropsko prvenstvo

Desni spoljni Crvenih đavola zadobio dvostruki prelom očne orbite

Belgijanci su na premijernom meču na Euru, u Sankt Peterburgu, trijumfalno krenuli u pohod na evropsku kunu. Crveni đavoli su rutinirali selekciju Rusije (3:0) i zauzeli pravi kurs ka osmini finala, ali su ostali bez Timotija Kastanja.

Zadobio je Timoti Kastanj dvostruki prelom očne orbite prilikom sudara sa Dalerom Kuzjajevim i za njega je Evropsko prvenstvo završeno. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << U prvi mah uočljiv je bio otok i rasekotina ispod oka, a nakon što je Kastanj prebačen u bolnicu, snimcima je utvrđeno da je povreda ozbiljnije prirode.

Napustio je Kastanj teren u 27. minutu, zamenio ga je Toma Menije, kome nije bilo potrebno previše vremena da zatrese mrežu i postane prvi igrač u istoriji Evropskih prvenstava koji je kao rezervista postigao gol u prvom poluvremenu.

Da je za Timotija Kastanja Evropsko prvenstvo završeno potvrdio je selektor Belgijanaca, Roberto Martinez.

„Zaista loše vesti, tužno je što će Timoti propustiti ostatak turnira. Snimci lica pokazali su da je zadobio dvostruki prelom i biće podvrgnut neophodnom tretmanu“, poručio je Martinez.

Teren je takođe bio primoran da napusti i Jan Vertongen, ali njegova povreda je manje ozbiljna.

„Jan Vertongen ima tipičnu fudbalsku povredu, dobio je udarac u zglob. Sačekaćemo 48 sati da bismo videli kog stepena je povreda, ali ne očekujem da će to biti previše ozbiljno“, zaključio je selektor Belgije.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NEMA KRAJA PROBLEMIMA BELGIJE: Za Kastanja završeno Evropsko prvenstvo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021

Doživeo dvostruki prelom lica u meču protiv Rusije...Fudbačlska reprezentacija Belgije već ima dovoljno problema zbog toga što u uvodnim utakmicama neće moći da računa na Kevina De Brujnea i Aksela Vitsela, a za selektora Roberta Martinesa pojavila se nova poteškoća...Timoti Kastanj koji se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.