PRELISTAVALI SMO ISTORIJU: Orlovi su na OVO dugo čekali protiv Hrvatske! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRELISTAVALI SMO ISTORIJU: Orlovi su na OVO dugo čekali protiv Hrvatske! (VIDEO)

Evo šta kažu međusobni mečevi.

Voljom žreba, fudbalska reprezentacija Srbije ukoliko eliminiše u baražu Lige Nacija Norvešku, a potom i pobednika duela Škotska - Izrael, igraće u grupi "D" Evropskog prvenstva 2020. godine protiv selekcija Engleske, Hrvatske i Češke.

Duel protiv Hrvatske privlači najveću pažnju, naročito ako se zna da su Orlovi u dosadašnjoj istoriji četiri puta igrali protiv finaliste poslednjeg Svetskog prvenstva u Rusiji, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nijednom nisu slavili.

Tri puta je rezultat bio nerešen, dok je druga selekcija sveta trijumfovala 22. marta 2013. u Zagrebu sa 2:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Nekoliko meseci kasnije, na Marakani, šestog septembra iste godine, rezultat je glasio 1:1. Gosti su poveli preko aktuelnog fudbalera Juventusa Mandžukića, dok je izjednačenje Orlovima doneo trenutno najbolji strelac u tek završenim kvalifikacijama za EP Aleksandar Mitrović, posle centaršuta Miralema Sulejmanija.

Ipak, dva od tri remija srpske selekcije, daleko više peku Hrvate od njihove jedine pobede u međusobnim okršajima, budući da je zahvaljući tim nerešenim rezultatima, tadašnja Jugoslavija izborila odlazak na Evropsko prvenstvo.

Te 1999. godine, 18. avgusta, Jugoslavija predvođena Mijatovićem, Miloševićem, Mihajlovićem i ostalim asovima tog vremena, ugostila je Hrvatsku, a meč je završen bez golova.

Ono što je ostalo upamćeno na tom okršaju, bio je nestanak struje na Marakani, koji je kao nikada pre "uterao" strah u kosti hrvatskim fudbalerima. Odoleli su pred naletima ekipe selektora Vujadina Boškova i sa nikad većim samopouzdanjem čekali "utakmicu veka" na Maksimiru.

A tamo je, iako su reflektori uveliko svetleli, nastao potpuni mrak! Jugoslavija je golovima Predraga Mijatovića i Dejana Stankovića došla do epskih 2:2, čime je zahvaljujući boljem skoru izvadila kartu za Evropsko prvenstvo 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Tadašnji meč u Zagrebu ostao je upamćen i po potezu bivšeg trenera Partizana Zorana Bate Mirkovića, koji je pred krcatim stadionom uhvatio Roberta Jarnija za međunožje, po čemu je ostao upamćen kao heroj cele Srbije.

Novi potencijalni okršaj na Evropskom prvenstvu 2020. je prilika da Orlovi dođu do prvog trijumfa u međusobnim utakmicama sa Hrvatima, ali i potvrde da su neubedljive igre iz kvalifikacija za kontinentalno takmičenje bile samo splet okolnosti.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska navijačica Polina.

Супер гуд!

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Apr 7, 2019 at 8:13am PDT

Солнышко, я уже по тебе скучаю🤣🤣

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Apr 14, 2019 at 5:24am PDT

Скорей бы на учебу))

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Aug 29, 2018 at 11:46am PDT

Лето продолжается😋😋

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Aug 26, 2018 at 7:12am PDT

Высоко сижу, далеко гляжу🤪

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Jul 28, 2018 at 7:51am PDT

Пляжный сезон открыт😋✅

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Jul 5, 2017 at 10:03am PDT

-"сфоткай типо на Мальдивах лежу"😂🌞🏝

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Jul 29, 2016 at 1:03am PDT
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ODREĐENO JE: Evo kakav raspored očekuje Orlove ukoliko se plasiraju na Evropsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019

Zna se kad bi igrali sa Hrvatskom...Fudbalska reprezentacija Srbije, ako prođe plej-of C Lige nacija, nastup na Evropskom prvenstvu počeće utakmicom protiv Češke 15. juna u Glazgovu...Drugu utakmicu u D grupi, Orlovi bi igrali četiri dana kasnije protiv domaćina Engleske na Vembliju, a onda 23....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.