PREGLED DANA - Belgija i Holandija već u drugom krugu, Ukrajina poslala Makedoniju kući (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 22:59

PREGLED DANA - Belgija i Holandija već u drugom krugu, Ukrajina poslala Makedoniju kući (VIDEO)

Zanimljivo kolo na Evropskom prvenstvu.

Tri meča doneo je 17. jun na Evropskjom prvenstvu, a otklonjene su i neke dileme po pitanju repšrezentacija koje su već obezbedile plasman u drugi krug šampionata.

Dan su otvorili Ukrajina i Severna Makedonija u grupi C, reprezentacije koje su u prvom kolu pretrpele poraze. Ukrajinci su uspeli da u zanimljivom meču u kojme su viđena dva penala stignu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do pobede, a za to im je bilo dovoljno pet minuta. Jarmolenko je doveo Ukrajince u vođstvo u 29. minutu, da bi Jaremčuk u 35. minutu duplirao prednost što je bio i rezultat na poluvremenu. Nisu se Makedonci predavali i to im se isplatilo u 57. minutu kada je oboren Goran Pandev. Alioski je izveo jedanaesterac koji mu je Buščan odbranio, ali je ALioski iz drugog pouta uspeo da smanji na 2:1. Pokušali su Makedonci da stignu do izjednačenja, ali je Avramkovski igrao rukm u svom šesnaestercu i Ukrajina je dobikla penal. Međutim, šut Malinovskog odbranio je Dimitrievski, a do kfaja nije bilo promene rezultata.

U Kopenhagenu je Danska već u 2. minutu preko Poulsena šokirala Belgiju kojoj je bilo potrebno čitavo prvo poluvreme da se oporavi. Danci su potpuno nadigrali u prvom delu igre četu Roberta Martineza koji je posegnuo za najjačim oružjem kada je ubacio Edena Azara i Kevina De Brujnea u nastavku. To se Belgiji isplatilo pošto je u 55. minutu Lukaku započeo akciju kojom su Crveni Đavoli stigla do izjednačenja kada je De Brujne asistirao Torgenu Azaru za pogodak. Od tog trenutka su Belgijanci preuzeli kontrolu meča i 15 minuta kasnije je De Brujne doveo Belgiju u vođstvo na asistenciju Edena Azara. Bio je to i konačan rezultat, mada je Brajtvajt u samoj završnici mogao da donese Danskoj bod, ali je pogodio prečku.

U drugom meču grupe C Holandija je potpuno nadigrala Austriju sa 2:0 i obezbedilo plasman u narednu rundu. Oranje je povelo u 11. minutu iz penala pošto je Alaba oborio Damfrisa, a Depaj bio siguran izvođač jedanaesterca. Austrija bez Marka Arnautovića koji je suspendovan na jednu utakmicu zbog vređanja Eždžama Alioskog iz Severne Makedonije nije mogla mnogo toga da uradi protiv Holandije i nije imala nijednu šansu tokom celog meča. Holanđani su se o svemu pitali na ovoj utakmici, a tačku na pobedu stavio je Damfris na asistenciju Malena u 67. minutu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanda Ikardi, supruga Maura Ikardija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.