Orlovi žale zbog trećeg seta: Rusi su bili fantastični

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi žale zbog trećeg seta: Rusi su bili fantastični

Reprezentativci Srbije ocenili su da je reprezentacija Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva dominirala na servisu i bloku i da žale zbog propuštene šanse u trećem setu.
(FOTO: CEV)
Krivo mi je što nismo uzeli treći set. Znali smo da ako igramo egal sa Rusima da tu leži naša šansa da uzmemo set, a kasnije utakmicu. Mislim da je taj set bio, što se videlo i u četvrtom, preloman. Pali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u četvrtom, odigrali možda i najgori set na turniru – rekao je posle utakmice Marko Podraščanin.
Podraščanin je dodao da se nada da će se ekipa oporaviti i da će doneti medalju sa šampionata Evrope.
Odbojkaši Srbije neće odbraniti titulu evropskog šampiona, pošto je danas u Kopenhagenu izgubili od Rusije sa 1:3, u prvoj polufinaloj utakmici Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj.
Blok i servis Rusije su bili fantastični. Mi se nismo snašli na ovom stadionu. Ostaje žal zbog trećeg seta. Uspeli smo da stignemo minus sedam, ali oni su napravili taj jedan blok na kraju i to je presudilo – rekao je Nikola Jovović.
U drugom polufinalu, od 18 sati, igraju Italija i Bugarska. U nedelju od 18 sati igra se finalna utakmica, dok će meč za bronzanu medalju početi u 15 sati.
Ipak se radi o olimpijskom šampionu, o vrlo kvalitetnoj ekipi… Mi smo pokušali na sve načine da im pariramo. Dominirali su, pre svega, na servisu i u bloku… Nismo uspeli, ali ostaje nam nada. Sutra igramo za treće mesto tako da ovo trebamo što pre da zaboravimo i da sutra što bolje odigramo da bismo osvojili medalju – rekao je korektor Saša Starović.
Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je posle poraza od Rusije od 3:1 u polufinalu Evropskog prvensta da je olimpijski šampion i pobednik Svetske lige pokazao da je bolji protivnik.
Rusija je bolji protivnik od nas po rezultatu i igri, izgledalo je da ćemo izgubiti drugi set, ali smo ga dobili zahvaljujući velikoj borbenosti. I u narednom setu smo gubili i na kraju uspeli da igramo egal u samoj završnici. Tu je propuštena šansa. Kasnije se videlo da su igrači umorni i više nismo bili sposobni za stizanje rezultata – rekao je Kolaković posle meča.
On je dodao da će njegov tim sutra pokušati da se domogne pobedničkog postolja u meču za treće mesto.
Ovo je izuzetno mlad tim, sigurno da će im biti potrebno dosta vremena da se oporave, ali prvenstvo Evrope je takvo takmičenje da ne sme previše da se razmišlja o onome što je bilo. Bez obzira na poraz u ovom meč moramo da se spremimo za naredne obaveze – poručio je Kolaković.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Orlovi'': ''Rusi dominirali u bloku i servisu''

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2013

Reprezentativci Srbije složni su u oceni da su u trećem setu propustili veliku priliku da povedu sa 2-1 i značajno se približe finalu EP. Takođe, Rusima odaju priznanje za igru u bloku i sjajne servise.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.