Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 09:23

Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester Sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj situaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Norveška i Srbija sutra od 20.45 u Oslu u direktnom duelu odlučuju ko će biti pobednik grupe i izboriti plasman u A Ligu nacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće. Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centarštevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora", izjavio ej Stojković na konferenciji za medije u Oslu.

Selektor Stojković rekao je da ni ovoga puta nema ni najmanju dilemu oko sastava tima.

"Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktivan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu", rekao je Stojković.

Kapiten Srbije Dušan Tadić, koji će protiv Norveške odigrati jubilarnu 90. utakmicu u dresu nacionalnog tima, kaže da nije bitan broj utakmica, već rezultat koji se napravi sa reprezentacijom.

"Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Individualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa. Očekuje nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda u Oslu. Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Odegard. Pobedili su nas u Beogradu, ali tada je jedan detalj prelomio u njihovu korist. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas na svakoj utakmici. Da igramo lep fudbal i da kroz igru stižemo do rezultata", rekao je Tadić.

Mitrović pod znakom pitanja za utakmicu protiv Norveške

"Orlovima" je za prvo mesto u grupi četiri B divizije Lige nacija i dodatni put na Evropsko prvenstvo, kao i ulazak u društvo najkvalitetnijih evropskih selekcija potrebna pobeda, dok Norvežanima odgovara i narešeno, budući da su pobedili u prvoj utamici u Beogradu (1:0).

U subotu su naši fudbaleri ubedljivo savladali kod kuće Šveđane sa 4:1. Sa druge strane,Norveška je posle preokreta u gostima izgubila od Slovenije 2:1.

Ekipa je došla bez Sergeja Milinkovića Savića pošto mu je iz Lacija naležno da se vrati, budući da ne može da nastupi u utakmici sa Norveškom zbog parnih žutih kartona.

Ekipa koja trijumfuje u meču plasiraće se u A diviziju Lige nacija. Osim toga, omogućiće i siguran, rezervni put za plasman na naredno Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbiji bi pobeda donela i drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za kontinentalno takmičenje.

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović pod znakom pitanja je za utakmicu protiv Norveške.

Mitrović je doživeo povredu u Beogradu i bio je pod znakom pitanja za meč u Oslu, ali, kako stvari stoje, postoje dobre šanse da zaigra.

"Dobio je udarac, ne znam u kom je stanju. Mislim da je Lindelof to uradio. S obzirom da znam kakav je Mitrović, ne verujem da će propustiti utakmicu pa makar i imao bolove. On je neko ko daje 100 odsto nadam se da nije ništa ozbiljno. Nezgodan udarac, ali dobro... Moraju da ga tuku malo, dao im je tri gola (smeh)",rekao je posle meča Dragan Stojković Piksi.

Dobre vesti stižu nam sa društvenih mreža, pošto je FSS objavio fotografiju na kojoj je Mitrović, nasmejan i sa koferom u ruci, pred ukrcavanjem leta za Oslo.

To, naravno, ne znači da će sigurno biti spreman za Halanda i ekipu, ali je definitivno dobar znak da povreda nije ozbiljnije prirode.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piksi oduševio srpske navijačice koje su usred noći sačekale Orlove u Oslu na aerodromu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Sep.2022

Selektor je obećao da će dati dve karte koje su nedostajale jednoj srpskoj porodici Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Oslo gde će u utorak od 20.45 igrati protiv Norveške za prvo mesto u grupi Lige nacija, a ujedno i za plasman u viši rang. Naši reprezentativci će protiv Halanda i ekipe...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Tadić pred Norvešku: Naša ideja ostaje ista

Izvor: B92, 26.Sep.2022

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić očekuje tešku utakmicu (utorak, 20.45) protiv Norveške u Ligi nacija...Dve selekcije će u međusobnom duelu odlučivati o putniku u elitnu A diviziju, s tim da je Srbiji potrebna pobeda...Ovo će, inače, za Tadića biti 90. utakmica u dresu sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.