Treća pobeda odbojkašica, slavile i protiv Francuske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća pobeda odbojkašica, slavile i protiv Francuske

U trećem kolu šampionata Evrope ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Ankari selekciju Francuske sa 3:1 (25:19, 25:13, 17:25, 25:23) i sa maksimalnim učinkom od devet osvojenih bodova obezbedila je učešće u drugoj fazi takmičenja.

Ovo je bila još jedna unapred dobijena utakmica, jer je razlika u kvalitetu dva tima isuviše velika, ali se još jednom pokazalo da nijedan protivnik neće sam sebe pobediti. Svesne da su apsolutni favoriti, naše odbojkašice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u prvom setu čekale da se set dobije sam, pa je Francuska dugo bila u vođstvu.

U finišu seta, kada je Francuska povela sa 18:14, izabranice Zorana Terzića su shvatile da će same morati da se potrude da bi povele. Tada su konačno počele da igraju onako kako se to očekuje od svetskih i evropski šampionki i od narednih 12 poena protivnicama su prepustile samo jedan.

U istom ritmu reprezentativke Srbije su nastavile u drugom setu i tada je mogao da se vidi pravi odnos snaga. U tom delu igre Francuskinje su osvojile samo sedam poena zahvaljujući napadu i bloku, a još šest su dobile greškama naših odbojkašica.

Ako opušten pristup i pad koncentracije srpske odbojkašice nisu platile u prvom setu, jesu u trećem. Kada su povele sa 17:15 verovatno su pomislile da su završile posao i potpuno su stale. Dozvolile su Francuskinjama da naprave neverovatnu seriju od 10:0, čime protiv Srbije ne mogu da se pohvale ni selekcije koje spadaju u svetski vrh, pa je igran i četvrti set.

Treba reći da je Terzić odlučio da posle vođstva od 2:0 u setovima na teren pošalje praktično drugu postavu, ali su i te naše odbojkašice dovoljno dobre i ne bi smele dozvoljavati takve preokrete.

Ni u četvrtom setu Terzić nije menjao i dao je šansu mladim odbojkašicama da isprave grešku i one su izdržale pritisak i na kraju ipak opravdale poverenje. U finišu seta Francuska je vodila sa 19:16 i tada su naše "rezerve" pokazale koliko su kvalitetne. Napravile su preokret, pa smo tako osvojii sva tri boda.

U četvrtom kolu Srbija se u sredu sastaje sa Grčkom.

Srbija: Buša 10, Lazović 2, M. Popović 6, Mirković 2, Mihajlović 14, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica 9, Aleksić 10, S. Popović, Bošković 14, Milenković 2, Blagojević. (Greške protivnica 23 poena).

Francuska: Kazot 7, Žardino, Bauer 3, Martin 1, Stoiljković 1, Žike 12l, Silves 8, Fidon 3, Daskalu 2, Morels 6, Olinž 3, Ndoje 8, Kalejron 1, Želin. (Greške protivnica: 25 poena).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija nastavlja pohod na odbranu titule

Izvor: B92, 26.Avg.2019

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u ponedaljak na Evropskom prvenstvu igra utakmicu protiv Francuske...Utakmica se igra u 16 sati po srednjeevropskom vemenu..Ekipa Zorana Terzića je u drugom kolu A grupe Evropskog prvenstva pobedila u Ankari Bugarsku sa 3:1 (16:25, 25:21, 25:20, 25:16), a najefikasnija...

Nastavak na B92...

UŽIVO: Francuska uzima treći set

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2019

Najbolje srspke odbojkašice igraju treći meč na šampionatu Evrope Srpske odbojkašice su na polovini prve faze prvenstva Evrope. Izabranice Zorana Terzića u Ankari, koja je domaćin A grupe kontinentalnog šampionata, posle dva kola imaju maksimalan učinak, a danas se sastaju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.