Odbojkašice Srbije pobedile Finsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije pobedile Finsku

Odbojkašice Srbije uspešno su počele odbranu titule prvakinja Evrope, pošto su danas u Ankari na startu Evropskog šampionata savladale Finsku sa 3:0 (25:17, 25:15, 25:17).

Finska je s razlogom redak učesnik velikih takmičenja i ni u jednom segmentu igre nije mogla ozbiljnije da se suprotstavi našem timu, pa je prva utakmica na prvenstvu selektoru Zoranu Terziću poslužila da razigra sve odbojkašice.

Sve su se trudile da odigraju sa što više intenziteta i što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manje grešaka, u čemu su uglavnom uspele, i svi mogu da budu zadovoljni učinkom.

Dešavanja na terenu najbolje odslikava podatak da su finske odbojkašice napravile čak 25 grešaka, što znači da su prepustile čitav set.

Naše najbolje odbojkašice Tijana Bošković i Brankica Mihajlović igrale su veoma malo, koliko da im ne prođe dan bez treninga, ali će već u nedelju protiv Bugarske sigurno imati mnogo veću minutažu.

Srbija: Buša 1, Lazović 2, M. Popović 8, Mirković 3, Mihajlović 5, Ognjenović 1, Veljković 5, Pušić, Bjelica 10, Aleksić 1, S. Popović, Bošković 6, Milenković 4, Blagojević 4.

Finska: Koskelo, Esko 3, Kosonen, Kokonen 4, Madsen 5, Rikila, Alanko, Kilmaho, Pihlajamaki, Karhu 3, Korhonen 12, Čakan, Lakonen 6, Sijevanen.

Srbija je danas igrala od 16 sati, a dva dana kasnije odmeriće snage sa Bugarskom u istom terminu.

Treća utakmica grupne faze očekuje ih u ponedeljak 26. avgusta protiv Francuske, dok će u sredu snage odmeriti sa Grčkom.

Poslednju utakmicu u grupi, srpske odbojkašice odigraće 29. avgusta protiv domaćina Turske.

EP održava se od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbojkašice Srbije kreću u odbranu evropske titule

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2019

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas započinje odbranu titule na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv reprezentacije Finske...Aktuelne svetske i evropske šampionke igraće u grupi A u Ankari, a pored Finske rivali će im biti još Bugarska, Francuska, Grčka i Turska...Tim selektora Zorana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.