Odbojkašice Srbije kreću u odbranu titule od Finske

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije kreću u odbranu titule od Finske

Odbojkašice Srbije, aktuelne prvakinje Evrope, igraće u A grupi Evropskog prvenstva koje počinje 23. avgusta.

Takmičenje će trajati do 8. septembra, a domaćini su Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka.

Srbija će u Ankari igrati protiv Finske, Bugarske, Francuske, Grčke i Turske. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, na EP će imati na raspolaganju 14 igračica.

Srbija će prvi meč u A grupi odigrati protiv Finske, sutra (petak, 23. avgust) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 16.00 časova po našem vremenu.

Drugu utakmicu u Ankari, Srbija će odigrati u nedelju, 25. avgusta protiv Bugarske (16.00 časova po našem vremenu), a treću u ponedeljak, 26. avgusta protiv Francuske (16.00 časova po našem vremenu).

Seniorke Srbije će četvrti meč u A grupi odigrati u sredu, 28. avgusta protiv Grčke (16.00 časova po našem vremenu), a peti u četvrtak, 29. avgusta protiv Turske od 18.30 časova po našem vremenu.

Sve utakmice Srbije sa prvenstva Evrope direktno će prenositi RTS 1 i TV Arena Sport 1, osim protiv Turske koja će biti emitovana na TV Arena Sport 2.

TV Arena Sport će prenositi i ostale mečeve sa EP.

U C grupi u Budimpešti igraće Mađarska, Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan, Rumunija i Estonija.

U B grupi u Lođu, pored Poljske igraće Italija, Belgija, Ukrajina, Portugalija i Slovenija, a u D grupi u Bratislavi, Slovačka, Rusija, Nemačka, Belorusija, Španija i Švajcarska.

XXXI EP 2019. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Takmičenje po grupama na EP odigraće se 23 – 29. avgusta.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.