Izvor: HotSport.rs, 17.Okt.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SE NE PAMTI: Slovenija u finalu EP, prva medalja u istoriji obezbeđena! Italijani šokirani

Slovenija je u finalu Evropskog prvenstva. Oni su sa 3:1 (25:13, 23:25, 25:20, 25:20) savladali Italiju, jednog od domaćina šampionata.

Komšijama je za trijumf nad Azurima trebalo dva sata igre u Sofiji. Poveli su, Italija je izjednačila, ali ne i preokrenula. I naredna dva seta osvojili su Slovenci i potpuno šokirali domaćina.
U timu Andrea Đanija blistao jeTine Urnaut sa 22 poena, Mitja Gasparini je upisao 18, a Klemen Čebulj 16 poena. Oni pišu istoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << te zemlje, a posle Holanđana i Poljaka pala je i Italija.
Medalju su već obezbedili, a kojeg god sjaja da bude biće im prva u istoriji od kada su samostalna zemlja. U borbi za zlato igraće sa boljim iz meča Francuska-Bugarska.
Ko bi rekao da će Slovenija biti finalista EP u Italiji i Bugarskoj, ali sport je čudo…
 
The post OVO SE NE PAMTI: Slovenija u finalu EP, prva medalja u istoriji obezbeđena! Italijani šokirani appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.