Nišlijka i Svrljižanin deo srpskog tima na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2022, 11:56

Nišlijka i Svrljižanin deo srpskog tima na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu za subjuniore, juniore i seniore, koje će biti održano do 4. decembra u Poljskoj, predstavljati 10 takmičara među kojima su Nišlijka Sanja Mirković iz Pauerlifting kluba Konzulat i Svrljižanin Lazar Kandić iz Svaroga.

Lazar Kandić već u Poljskoj; foto: privatna arhiva Takmičenje je već počelo, a Lazar Kandić iz svrljiškog kluba Svarog nastupa već danas.

Konkurencija je veoma jaka, ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ovo je Evropa. Takmičim se sa najjačima i najboljima, a moj cilj je da budem u top 6. Pre svega, veoma teško je doći samo dovde, to je već veliki uspeh. U Srbiji sam 4 puta proglašen za najjačeg subjuniora u kategoriji do 105 kg. Svima se zahvaljujem na pomoći, pre svih, veliko hvala Danilu Anđelkoviću. Zahvlajujem se i svima iz kluba i predsedniku Saveza. Dao sam sve od sebe, spremio se, sve ostalo je u božijim rukama - kaže Kandić.

Pored Kandića, subjuniorski deo reprezentacije čini i Elena Mijatović, članica PLK Disciplina iz Beograda.

Sanja Mirković prvi put na evropskoj sceni; foto: privatna arhiva

U kategoriji do 57 kg kod seniorki Srbiju će predstavljati Sanja Mirković, članica Pauerlifting kluba Konzulat iz Niša.

Birali su nas na osnovu rezultata na državnim takmičenjima. Ja sam treća na toj listi i pozvali su me na Prvenstvo. U jakoj sam konkurenciji, u mojoj kategoriji ima nas 20 i tu su zaista odlične takmičarke - kaže Sanja.

Ne preti konkuretkinjama, a nada se da može do ličnih rekorda.

Iskrena da budem, ne mogu da se nadam medaljama. Izašla je lista, tu su odlične takmičarke. Moj cilj je da oborim lične rekorde i da ostvarim svoje najbolje rezultate - dodaje Sanja Mirković.

Nakon brojnih uspeha na državnim takmičenjima, Sanji je ovo prvo van granica Srbije.

Pored Sanje i Lazara, u kategoriji juniora Srbiju će predstavljati Anastasia Nergeš Orčik (Gladijator iz Elemira) i Novak Lukić (Dinamo iz Pančeva). Seniorsku ekipu čine Aleksandra Aranitović, Kristina Cvjetićanin (Dinamo iz Pančeva), Jovana Radovanov (Dinamo iz Pančeva), Mirko Božić (Gladijator iz Elemira) i Milan Smiljanić (Disciplina iz Beograda).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.